IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Хари: Виждам майка си в Арчи и Лилибет

12 януари 2023 18 00

Той заяви, че Даяна не би позволила разрив в отношенията му с Уилям

Снимки: БГНЕС/Getty

Снимки: БГНЕС/Getty

Още с раждането си на принц Хари му е предречено да бъде различен от останалите членове на кралското семейство. Със своята леко оранжева коса, той дълго време буди подозрения, че всъщност не е син на крал Чарлз, а е дете на принцеса Даяна и Джеймс Хюит. Въпреки че Хари се ражда три години преди започването на връзката между покойната принцеса и офицера, слуховете никога не спират.

В автобиографията си „Резерва“, Хари пише за тези твърдения, като споделя, че самият Чарлз се е смял на информацията. „Татко обичаше да разказва забавни истории и това беше една от любимите му. Винаги се шегуваше, че баща ми най-вероятно е в психиатрична клиника“, спомня си принцът.

И докато Чарлз се забавлявал с подобни твърдения, самият Хари казва, че на него изобщо не му е било до смях. Една от причините, поради която се съмнявал в това кой е баща му, е била оранжевата коса, която той и Хюит споделят. Въпреки това, той е категоричен, че майка му и Джеймс не са се познавали, когато е бил роден, така че няма как офицерът да е негов баща.

Самият Хюит също отрича твърденията, като през 2017-а казва, че слухът е продължавал да се върти, защото продава вестници. По думите му, ситуацията е много по-лоша за Хари, отколкото за самия него.

И докато никой друг в кралското семейство не притежава емблематичната за херцога на Съсекс оранжева коса, то неговите деца най-вероятно ще продължат гена. Той е горд баща на 3-годишния Арчи и 1-годишната Лилибет, които също имат по-червенокоси кичури. По време на интервюто си пред Стивън Колбърт, Хари коментира коледната картичка от 2021 година, на която за първи път бе показана малката Лилибет.

„Виждаш ли майка си или дядо си и баба си в твоите деца?“, попита водещият, след като показа снимката. „Със сигурност мама. Оранжевият ген е много силен“, пошегува се Хари и публиката се разсмя. Той допълни, че генът на фамилия Спенсър, която носи майка му преди да се омъжи за Чарлз, е наистина много силен и затова се е проявил и при двете му деца. По думите му, в началото на връзката си с Меган не е вярвал, че неговите гени ще победят нейните, когато става дума за децата, но е бил приятно изненадан, когато е видял оранжевите кичури върху Лили и Арчи.

Малко известен факт е, че и тримата братя и сестри на принцеса Даяна – лейди Джейн Фелоуз, лейди Сара Маккордкудейл и граф Чарлз Спенсър – имат естествено червена коса. Хари се пошегува за цвета на кичурите си и в документалния филм „Меган и Хари“, който беше излъчен в края на миналата година по Netflix.

Принц Хари за първия си опит с жена, за алкохола и наркотиците, за смъртта на майка му

Принц Хари твърди, че принц Уилям го е нападнал физически

В един от епизодите принцът си спомни за първата среща между семейството му и Меган Маркъл, като казва, че всички били много изненадани и не знаели как да реагират. „Мисля, че бяха шокирани. Може би са си мислили, че червенокос не може да плени толкова красива и интелигентна жена“, казва Хари.

Принцът застана и на корицата на списание People, където казва, че днес се вижда не като кралска особа, а като баща и съпруг, както и като военен ветеран, еколог и защитник на психичното здраве. „Искам да знам, че съм живял живота си в помощ на другите и съм дал пример на децата си“, казва той.

В друга част от интервюто си пред Стивън Колбърт Хари говори и за връзката си с принц Уилям. Двамата са в обтегнати отношения от 2020 година насам, когато херцогът реши да се откаже от кралското семейство и да се премести в Америка заедно с Меган. В книгата си той твърди, че Уилям дори го е ударил в спор заради Маркъл.

„Ако майка ти беше жива, как мислиш щеше да се справи с този проблем?“, пита Колбърт относно напрежението между Хари и Уилям.

„Нямаше да стигнем до този момент. Невъзможно е да кажа къде бихме били – къде би била нашата връзка – но със сигурност нямаше да я има тази дистанция помежду ни“, категоричен бе принцът.

В интервюто Хари споделя, че години след смъртта на майка си е вярвал, че тя все още е жива. „Дълго време имах сънища. Бях убеден, че е жива. По това време бях едва на 12. Не можех да приема реалността, че мама вече я няма“, казва той. По думите му, тогава е вярвал, че Даяна просто се е криела и си е взимала почивка от цялото напрежение и преследване от папараците. „Мислех, че планува начин да се върне и да вземе мен и Уилям, за да ни изведе от замъка“, спомня си Хари.

Попитан дали смята, че се е отървал от токсична среда след напускането си на кралското семейство, принцът бе категоричен: „Да. И се радвам за това. Опитах се да оправя нещата, наистина. И все още се опитваме“.

Въпреки че казва, че не се вижда като работещ член на кралското семейство, Хари все пак заяви, че решението е изцяло на роднините му. Казва, че не си е говорил с тях от дълго време и оставя топката в тяхното поле, за да поемат някаква инициатива.

Книгата „Резерва“ вече е на пазара, като от Бъкингамския дворец все още не са коментирали официално написаното в нея или казаното от Хари в различните интервюта през последната седмица.

За още новини от света на кралското семейство последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари