IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Хари: С Уилям молехме татко да не се жени за Камила

9 януари 2023 12 30

Той споделя и за последиците след смъртта на Даяна

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

В момента принцовете Хари и Уилям може и да не се разбират много-много, но е имало момент, когато са били обединени около една идея – баща им да не се жени за Камила Паркър-Боулс.

Предстоящият мемоар на херцога на Съсекс разкрива, че Чарлз е бил непреклонен относно женитбата си за Камила в продължение на години след смъртта на принцеса Даяна. Той дори иска разрешение от кралица Елизабет II, която, по думите на Хари, неохотно се съгласила.

„Въпреки че с Уили го молехме да не го прави, баща ми продължи с плана си“, пише Хари в книгата си. Допълва, че двамата с брат му са стиснали ръката на Чарлз и са му пожелали всичко най-добро, разбирайки че той ще бъде с жената, която винаги е обичал и тази, която му е била отредена от съдбата. Така сватбата се състои през 2005 година в кметството на Уиндзор.

Чарлз и

Снимка: Getty Images

След като се запознават през 70-те години на миналия век, Чарлз и Камила поддържали близки отношения през десетилетията, дори когато той е женен за принцеса Даяна. В интервю с британския журналист Джонатан Димбълби през 1994 година, две години преди развода си с покойната лейди Ди, сегашният крал на Великобритания твърди, че е останал верен на съпругата си, докато не разбрал, че бракът им е бил безвъзратно разбит.

На друго място в книгата си Хари си спомня за последиците от смъртта на майка си и как Чарлз дори не го прегърнал след споделянето на тъжната новина. Даяна загива трагично през 1997 година след наранявания, получени в автомобилна катастрофа в Париж. По това време Хари е само на 12 години. „Това, което си спомням със зашеметяваща яснота е, че не плаках. Не пуснах нито сълза“, казва той в мемоарите.

Чарлз, Даяна,

Снимка: Getty Images

Принцът също така си спомня, че е поискал да види снимки и тайното досие на властите за инцидента, защото първоначално не е вярвал, че всичко това се е случило. Пише, че е видял отражението на папараците в стъклото на колата и майка му, която се опитва да се скрие от камерите. Въпреки това, някои от по-смущаващите снимки, показващи момента на катастрофата и незабавните последици от нея, са били премахнати от досието, за което Хари е бил благодарен.

„В този момент мисля, че търсех доказателства, че това наистина се е случило. Но също така търсех нещо, което да ме нарани, защото в този момент все още бях доста вцепенен. Просто тялото ми се изключи и отказа да приеме случилото се“, пише още по-малкият син на Даяна.

принц Чарлз,

Снимка: БГНЕС

Относно погребението, на което Хари и Уилям бяха принудени да вървят зад ковчега на майка си, принцът си спомня, че плакал само веднъж. По думите му, заедно с брат му са изпитвали вина заради излизането си сред тълпата пред замъка Кенсингтън след смъртта на Даяна. Тогава те са задължени да стиснат ръцете на дошлите и да се усмихват, въпреки тъгата, която са изпитвали.

„Всички смятаха, че познават мама. А най-близките ѝ хора, най-обичаните от нея хора, нямаха възможност да покажат каквато и да е емоция в този момент“, пише Хари. По думите му, нито той, нито Уилям е щял да остави другия да върви сам зад ковчега на Даяна, така че и двамата стискат зъби и излизат заедно от замъка Кенсингтън, за да изпратят майка си в последния ѝ път.

В мемоарите си принц Хари разкрива за първи път как е пресъздал последните моменти от смъртта на принцеса Даяна.

Даяна, Хари

Снимка: Getty Images

Докато присъства на полуфинал на Световното първенство по ръгби през 2007 година в Париж, тогава едва на 23 години, той кара през същия тунел, в който загива майка му. В книгата принцът пише за силната болка, която е изпитвал в опита си да намери заключение и обяснение на случилото се. След като шофьорът развива същата скорост, с която Даяна се е движела през 1997 година, Хари е разбрал, че всъщност всичко е било просто един нелеп инцидент.

Принц Хари за мемоара си: Не пиша това като принца, какъвто съм роден

Принц Хари едва ли ще е отново член на кралското семейство на пълен работен ден

Принц Хари: Искам брат си и баща си обратно

„Винаги съм си представял тунела като някакъв коварен проход, опасен по своята същност, но всъщност това беше просто кратък, пуст и без излишни неща тунел“, спомня си Хари.

принцеса Даяна,

Снимка: Getty Images

Мемоарите на принц Хари, които ще носят името „Резерва“, трябва да излязат на световния пазар на 10 януари. Те обещават да предложат на читателя истински и честен поглед върху живота на по-малкия син на принцеса Даяна и крал Чарлз, разкривайки детайли от детството, военната служба, брака с Меган Маркъл и обяснението защо е избрал да напусне кралския двор.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари