IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чарлз към Даяна: Даде ми наследник и резерва за трона – работата ми приключи

6 януари 2023 16 30

Това пише принц Хари за раждането си

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Принц Хари съвсем скоро ще издаде своята автобиография, която обещава да бъде интимен и неподправен поглед към личния му живот във и извън двореца.

Постепенно наяве излизат части от книгата, която ще излезе на книжния пазар на 10 януари. В един такъв отказ, цитиран от вестник Guardian, Хари пише за раждането си и реакцията на родителите му – тогавашния принц Чарлз и покойната принцеса Даяна. По думите му, сегашният крал на Великобритания се е държал по-скоро професионално, отколкото лично към щастливото събитие, когато става баща на втори син.

„Чудесно! Сега си ми дала наследник и резерва за трона – моята работа тук приключи“, казал Чарлз на Даяна след излизането от болницата.

принц Хари,

Снимка: Getty Images

Според Guardian, основната тема в книгата е омразата на Хари към думата „резерва“, като той пише откровено за детството си, службата в британската армия, годините като работеща кралска особа и отношенията с всеки един член от семейството. В момента принцът живее далеч от роднините си, местейки се в Америка заедно със съпругата си Меган Маркъл и сина им Арчи. В САЩ се роди и второто им дете – Лилибет, която е кръстена на покойната кралица Елизабет.

Говорейки за отношенията със семейството, Хари пише, че е бил нападнат физически от брат си Уилям в дома си в Лондон през 2019 година. По думите му, принцът на Уелс е пристигнал в Нотингам Котидж на територията на двореца Кенсингтън и вече е бил ядосан. В книгата се казва, че Уилям нарекъл Меган „трудна“ „груба“ и „невъзпитана“, на което брат му отговорил, че това са думи на медиите, които повтаря като папагал.

Хари, Уилям,

Снимка: Getty Images

След това Хари обвинил Уилям, че се държи не като брат, а като наследник на короната и обидите започнали да валят една след друга. От своя страна, принцът на Уелс постоянно твърдял, че просто се опитва да помогне. „Сериозно? Искаш да ми помогнеш? Това ли наричаш помощ?“, попитал Хари. След като му дал чаша с вода, той казал, че не може да разговаря с Уилям в това състояние.

„Той остави чашата с вода, обиди ме още веднъж, след което ме удари. Всичко се случи много бързо. Много бързо. Хвана ме за яката, разкъса огърлицата ми и ме събори на пода. Паднах върху купичката на кучето, която се спука под гърба ми, а част от парченцата се врязаха в мен. Лежах там за момент, замаян, след което станах на крака и му казах да излезе“, пише Хари.

Принцът допълва, че Уилям го е призовал да отвърне на удара, точно както е правил докато са били малки. Когато обаче Хари отказва, брат му си тръгва. След няколко минути, по думите на херцога на Съсекс, Уилям се връща със „съжаляващо изражение“ и се извинил. Помолил го да не казва за случилото се на Меган и отрекъл да го е нападал.

Уилям и

Снимка: БГНЕС

Впоследствие обаче Маркъл забелязала нараняванията по гърба на съпруга си, което го накарало да разкаже за целия инцидент. „Не беше изненадана, дори не беше ядосана. Беше просто много тъжна“, пише принцът за реакцията на съпругата си.

Говорейки още за брат си, Хари пише, че сватбата му с Кейт Мидълтън през 2011 година сякаш е поставила край на познатия за него Уилям. „Брат ми, когото познавах и изпратих в Уестминстърското абатство онази сутрин, вече го нямаше. Той никога повече нямаше да бъде просто Уили. Няма да яздим заедно, няма да се учим да летим. Просто ще имаме съвсем отделни животи“, спомня си принцът.

Принц Хари: Искам брат си и баща си обратно

Един филм не стига: Меган и Хари с нов проект по Netflix

В интервю за Good Morning America авторът определя Уилям като свой брат и враг. По думите му, между двамата винаги е имало някакво състезание. Допълва, че майка им – принцеса Даяна – е щяла да бъде много тъжна от разрива в отношенията им.

Даяна, Хари

Снимка: Getty Images

Принцеса Даяна ражда принц Хари на 15 септември 1984 година, превръщайки го във втори син на бъдещия крал Чарлз и по-малък брат на наследника на трона – Уилям. Spare в превод означава резерва, като заглавието произлиза от кралската йерархия на наследник и резерва, сочеща към различните съдби, които разделят Хари и Уилям още от раждането им. В момента херцогът на Съсекс се нарежда пети в линията за наследяване на трона след брат си и трите му деца – Джордж, Шарлот и Луи.

Книгата „Резерва“ ще излезе на пазара на 10 януари.

За още модни съвети и новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

Желяз каменоff ( преди 1 година )