IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Напук на болестта – Кристина Апългейт се появи с дъщеря си

18 януари 2023 10 50

Двете дами бяха на червения килим на Изборът на критиците

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Появата на Кристина Апългейт на червения килим за първи път след диагнозата ѝ за множествена склероза определено бе запомняща се.

51-годишната актриса беше номинирана за най-добра роля в комедиен сериал на тазгодишните „Награди на критиците“ за играта си в Dead to Me. За да отдаде почит на героинята си Джен, с която ще се сбогува тази година, Апългейт написа името ѝ върху ноктите си, както и това на приятелката си в сериала Джуди. Надписите бяха в злато върху черна основа.

Освен маникюра, Кристина направи впечатление с тоалета и половинката си на червения килим. За подкрепа тя бе взела дъщеря си Сади, като и двете бяха облечени в черни дрехи с черни предпазни маски и високи платформи от Dr. Martens. Единствената разлика във визиите беше, че Апългейт носеше вече задължителния бастун, с който ходенето ѝ е по-лесно. „Изборът на критиците“ беше първото наградно шоу, на което актрисата присъства след получаването на диагнозата за множествена склероза.

Кристина Апългейт,

Снимки: Getty Images

Лекарите съобщават тежката новина през 2021 година, като това стопира за определено време снимките на сериала Dead to Me. Именно заради заболяването на Апългейт, която играе една от главните роли, третият сезон ще бъде и последен. Няколко дни преди стъпването си на червения килим, актрисата сподели колко важен момент ще е това и как се чувства преди него.

„Тази неделя ще ми бъде първото наградно шоу от 2019 година насам. И първото след множествената склероза. НЕРВНА! Но благодарна на организаторите, че ме включиха“, написа тя в Туитър. Апългейт благодари и за номинацията, казвайки че това я е накарало да се усмихне след преминаването през особено тежка година.

Това беше трета номинация за Апългейт, като всичките са получени за ролята ѝ на Джен Хардинг в Dead to Me. Тя се състезаваше срещу Куинта Брънсон, Кейли Куоко, Рене Елис Голдсбери, Девери Джейкъбс и Джийн Смарт. Наградата в крайна сметка се изплъзна от ръцете на Кристина, отивайки при Смарт за играта ѝ в Hacks.

Сериалът Dead to Me проследява неработещото приятелство, което процъфтява между Джен, овдовяла агентка по недвижими имоти, и Джуди, ексцентрична жена, която я среща в група за подкрепа на страдащите. След премиерата си през 2019 година, сериалът се завърна за третия си и последен сезон миналата година, след забавяне поради пандемията от коронавирус и заболяването на Апългейт.

Кристина Апългейт за множествената склероза: Трябваше да приема загубата

Кристина Апългейт на 50: Продължавам да се боря за живота си

Кристина Апългейт разкри, че страда от множествена склероза

Линда Карделини, която влиза в ролята на Джуди похвали колежката си пред списание People на червения килим преди премиерата на трети сезон. Тя заяви, че Апългейт сама е решила да продължи да работи, въпреки диагнозата си.

„Всички щяхме да уважим решението ѝ, ако не се върнеше пред камера, но тя избра да се върне и мисля, че това показва истинската ѝ същност. Тя просто искаше да завърши сериала. А аз исках да бъда до нея и да го завършим заедно, за да можем да си помагаме една на друга в тежките моменти“, каза Карделини през ноември.

Кристина Апългейт,

Снимка: БГНЕС

Самата Апългейт не позволява на болестта да я забави или да я изхвърли от обществения живот. През октомври тя сподели няколко „шикозни“ бастуни, от които избира за червения килим за премиерата на Dead to Me. Пред феновете каза, че това вече е част от нормалния ѝ начин на живот и няма какво да крие.

Актрисата от „Женени с деца“ беше почетена и със звезда на Алеята на славата в Холивуд през ноември. Въпреки че не можеше да стои права дълго време, Апългейт се пошегува с диагнозата си. „О, да ви кажа, имам заболяване. Забелязахте ли? Не нося обувки! Така де, трябва да се смеете на това“, каза тя от сцената.

Кристина Апългейт,

Снимка: БГНЕС

Диагнозата за множествена склероза бе поредното предизвикателство за здравето на Апългейт. В миналото тя трябваше да се бори с рак на гърдата, който наложи двойна мастектомия. През 2017 година актрисата се подложи на операция за отстраняване на яйчниците и фалопиевите тръби заради мутация на гена BRCA1. Година по-късно получи менопауза заради операцията, като на всичкото отгоре трябваше да се справя и с безсънието.

За още новини от света на киното, звездите и лайфстайла последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари