IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съдят Гуинет Полтроу за 3 милиона долара заради катастрофа на ски писта

22 март 2023 17 40

Пострадалият твърди, че актрисата го ударила и избягала

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Гуинет Полтроу просто не може да си почине. След като беше засипана с критики заради поредната си уелнес рутина, сега актрисата трябваше да се появи в съда заради инцидент по време на ски ваканция през 2016 г.

Тери Сандерсън, който съди носителката на „Оскар“ за малко повече от 3 милиона долара, твърди, че Полтроу е карала с бясна скорост по ски пистите в Юта, когато го удря и бяга. Говорител на звездата веднага отхвърли твърденията и заяви, че подадените документи нямат никакво основание и съвсем скоро съдът и всички останали ще разберат истината.

Сандерсън описва инцидента като „ски катастрофа и бягство в Диър Вали, Юта“, където се твърди, че Полтроу е изгубила контрол и го удря в гърба. Той добавя, че актрисата се изправила бързо и избягала от мястото на инцидента, оставяйки го зашеметен, лежащ в снега и тежко ранен.

„Гуинет Полтроу е знаела, че е грешно да се блъска в гърба на д-р Сандерсън, да го събори, да се приземи върху него, да го нокаутира и след това да напусне сцената на катастрофата, която самата тя е предизвикала, но въпреки това го направи“, се казва в съдебните документи. Лекарят също така твърди, че ски инструкторът Ерик Кристиансен, който е придружавал актрисата, е подал фалшив доклад, в който описва, че Полтроу не е виновна за катастрофата.

Кристиансен, Диър Вали и двама неназовавани служители на курорта също са подведени под съдебна отговорност. Говорител на ваканционното селище каза, че засега не може да коментира въпроса, защото делото все още е отворено.

@todayshow #GwynethPaltrow arrives to the Utah courtroom today to defend herself in a lawsuit alleging she crashed into a man and seriously injured him on the slopes of a ski resort seven years ago. #TODAYShow ♬ original sound - TODAY Show

Сандерсън твърди в документите си, че е претърпял наранявания, включително трайна травматична мозъчна травма, четири счупени ребра, болка, страдание, загуба на удоволствие от живота, емоционален стрес и обезобразяване. „Помня, че се чувствах много натъртен и мозъкът ми сякаш не работеше. Чувствах се наистина скован“, казва лекарят на пресконференция преди няколко дни.

Във вторник Гуинет Полтроу официално влезе в съда в Юта, за да изслуша адвокатите и на двете страни. Очаква се делото да продължи осем дни, като до този момент актрисата отрича всяко едно обвинение от страна на Сандерсън. Тя твърди, че всъщност лекарят я е ударил отзад и сега просто се опитва да спечели пари и да използва момента, за да се превърне в знаменитост.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Just Jared (@justjared)

Основателката на Goop подаде свой иск, в който иска Сандерсън да се извини за инцидента през 2016 г. В документите се казва още, че ски инструкторът Ерик Кристиансен е записал показанията на Сандерсън, в които той казва, че никога не е виждал Полтроу.

„Тя не го е съборила. Той я събори. Той не беше нокаутиран. Г-жа Полтроу караше ски внимателно, Тя караше ски бавно, за да стои зад децата си, които получаваха ски инструкции малко по-надолу в планината“, се казва в контраиска на Полтроу.

Дъщерята на Гуинет Полтроу, Епъл, с дебют в модата

Гуинет Полтроу на 50: Вече не ми пука какво мислят хората за мен

Гуинет Полтроу със свежи идеи за пролетна мода

Преди журито да положи клетва във вторник, съдията Кент Холмберг постанови, че то няма да изслушва аргументите относно предполагаемото блъскане и бягство. Той казва, че е установил чрез доказателства, че Полтроу е спряла и Сандерсън не е имал сериозни наранявания, преди актрисата и ски инструкторът, който е бил с нея по това време, да напуснат мястото на инцидента.

@courttvlive #GwynethPaltrow Ski Crash Case - Plaintiff #OpeningStatement, Paltrow's Defense raises #objection to description of Paltrow as „bolting“ after allegedly skiing into Sanderson. #CourtTV #courttvlive #courttvtiktok ♬ original sound - Court TV

„Разсеяните скиори причиняват катастрофи“, каза адвокатът на Сандерсън във встъпителното си изявление в съда. Той твърди, че Полтроу е карала ски надолу по планината, докато е гледала нагоре и настрани, вместо да внимава пред себе си. „Тя е знаела, че това, което прави, е опасно. Знаела е, че е безразсъдна“, отбелязва адвокатът. Той допълва, че Сандерсън е получил четири счупени ребра и трайно увреждане на мозъка след инцидента.

Адвокатът на Полтроу пък твърди, че Сандерсън е заснел катастрофата с GoPro камера, но тези кадри не са били предоставени пред съда. Той също така твърди, че лекарят е изпратил съобщение на една от дъщерите си, пишейки „Аз съм известен“ часове след инцидента.

@itvnews Terry Sanderson claims the actor was skiing “recklessly“ #itvnews #news #gwynethpaltrow #ski ♬ original sound - itvnews

Очаква се делото да продължи до 30 март.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари