IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гуинет Полтроу спечели делото срещу нея, получи само долар

31 март 2023 15 00

Актрисата бе обвинена от Тери Сандерсън за причиняване на телесни повреди

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Журито в щата Юта постигна съгласие по присъдата в делото между Гуинет Полтроу и Тери Сандерсън, водено заради ски инцидент преди седем години.

След по-малко от тричасово обсъждане в четвъртък, журито на Юта реши, че 50-годишната актриса не е виновна и всъщност 76-годишният Сандерсън е този, който е причинил катастрофата на ски пистите. По думите им, той е блъснал Полтроу, в резултат на което тя получава емоционални и физически наранявания. Заради всичко това, журито отреди победата в полза на Гуинет, която обаче получи само един долар обезщетение.

По време на процеса, който продължи две седмици, журито трябваше да разбере и да определи какво точно са правели Полтроу и Сандерсън преди инцидента на 26 февруари 2016 година, кой от двамата всъщност се е спускал по хълма и кой в кого се е блъснал.

В официално съобщение до списание People Гуинет Полтроу заяви, че е подала контраиск, защото мълчанието е щяло да се осмисли като приемане на твърденията на Сандерсън, които са неверни. По думите ѝ, всичко това е щяло да компрометира почтеността ѝ. „Доволна съм от резултата и оценявам цялата упорита работа на съдия Холмбърг и съдебните заседатели, като им благодаря за тяхната внимателност в разглеждането на този случай“, каза още актрисата.

Адвокатът ѝ Стивън Оуенс добавя, че целият екип е доволен от единодушния резултат и оценяват високо внимателното отношение на съдията и съдебните заседатели към делото. „Гуинет е известна със своето застъпничество в това, което вярва и тази ситуация не беше по-различна. Тя ще продължава да отстоява това, което е правилно“, казва още Оуенс.

Адвокатът на Сандерсън – С. Питър Соренсен – каза в изявление, че той и екипът му са разочаровани от резултата, но подкрепят решението. Те също благодариха на съдията и съдебните заседатели за всичките положени усилия. Темата за обжалване не беше повдигната, което означава, че Сандерсън и адвокатите му няма да пристъпват към ново дело.

Докато излизаше от съдебната зала след обявяването на присъдата, Полтроу се наведе и прошепна нещо на опонента си, след което продължи към изхода. Пред Extra Сандерсън потвърди, че тя му е казала само: „Желая ти здраве“, а той отговорил: „Благодаря ти, скъпа“. Допълва, че жестът бил много мил от нейна страна.

Сандерсън подава първите си съдебни документи срещу Полтроу през 2019 година. Първоначално той заведе дело, търсейки обезщетение в размер на 3,1 милиона долара, но съдия Кент Холмбърг намали сумата до 300 000 долара преди началото на процеса на 21 март тази година. Междувременно Полтроу заведе контрадело за 1 долар и покриването на съдебните такси.

В заключителните си аргументи Стивън Оуенс каза, че най-лесното за актрисата би било да напише един чек ида приключи нещата. „Но какъв пример ще даде на децата си? Че всичко се върти около парите? Тя не го иска. Грешно е. Всъщност е грешно, че този човек я нарани и затова сме тук“, казва адвокатът.

Гуинет Полтроу и роклята, която пази от връзката си с Брад Пит

Дъщерята на Гуинет Полтроу, Епъл, с дебют в модата

Гуинет Полтроу говори открито за удоволствието, красотата и промяната

Преди съдебните заседатели да вземат решение, те изслушаха редица медицински експерти, както и членове на семейството на Сандерсън, които говориха за неговите наранявания, медицинска история преди и след инцидента с Полтроу. Журито също така чу свидетели от страната на актрисата, включително ски инструктора на курорта в Юта, както и експерти, разследвали сблъсъка.

Както Сандерсън, така и Полтроу седнаха на свидетелската скамейка, представяйки напълно различни варианти на една и съща история.

„След известно време разбрах, че никой не вярва колко сериозни са нараняванията ми“, казва пенсионираният лекар. От своя страна, актрисата заяви, че много съжалява за Сандерсън и изглежда, че той е имал много труден живот. „Но аз не съм причинила инцидента, така че не мога да бъда виновна за нещо, което впоследствие му се е случило“, допълни Полтроу.

Първоначално екипът на актрисата е планувал да призове семейството на Гуинет – съпругът ѝ Брад Фалчък и двете ѝ деца. Заради натоварени графици обаче 16-годишният Моузес и 18-годишната Епъл, които се раждат от брака между Полтроу и Крис Мартин, не се появиха в съда, а техните показания бяха изчетени от адвокатския екип. И двамата казват, че Сандерсън е този, който е причинил ски инцидента, а майка им е била в пълен шок и недоумение заради случилото се. Фалчък не представи своите показания и не се яви в съда.

За още новини от света на звездите и лайфстайла последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари