IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меган Маркъл спечели в съда срещу сестра си Саманта

3 април 2023 14 50

Делото е отхвърлено

Снимка: БГНЕС

Херцогинята на Съсекс успешно осигури прекратяването на съдебно дело, инициирано от нейната полусестра Саманта. Роднината на херцогинята я обвини, че разпространява „злонамерени лъжи“ и клевети срещу семейството ѝ по време на високопоставеното интервю, което херцозите на Съсекс дадоха пред Опра Уинфри през пролетта на 2021 г.

Съдия от Флорида обаче отхвърли иска, като каза, че всички изявления на Меган се основават единствено на нейното лично мнение и „не може да се докаже, че са неверни“.

Окръжният съдия Шарлийн Едуардс Ханиуел пише: „Както всеки разумен слушател ще разбере, ответникът просто изразява мнение за детството си и връзката си с неговите полубратя и сестри. По този начин съдът намира, че твърденията на ответника не подлежат на обективна проверка и не подлежат на емпирични доказателства... Ищцата не може легитимно да опровергае мнението на ответника за собственото си детство“.

Адвокатът на Саманта Маркъл, Питър Тиктин, по-рано каза пред съда, че всички високопоставени интервюта с Меган са придружени от явни лъжи:

„Тя беше хваната. Тя излъга за образованието си, тя излъга за получаването на всички онези стипендии. Баща ѝ плащаше образованието ѝ! И тя също беше хваната в тази лъжа. Как смее дори да унижи сестра си? Защо продължава да унижава баща си? Защо пренебрегва семейството си, което цял живот е правило само добри неща за нея? Тя никога не е имала проблеми с тях“.

Саманта отдавна има проблеми с Меган. Още преди сватбата на принц Хари и Меган, полусестра ѝ написа писмо до кралските особи, в което ги предупреди, че ще имат неприятности, ако приемат някогашната актриса в дома си. Явно е била права, но все пак предупрежденията ѝ тогава не бяха взети под внимание.

Покрай Меган, Хари прекрати добрите отношения с кралското семейство и се премести да живее в САЩ. А сега все по-често говори открито против роднините си във Великобритания.

Припомняме, че Меган даде интервюто за Опра Уинфри през март 2021 г. Саманта припомни някои нейни думи, като се опита да я съди за клевета. Тя е категорична, че нейната популярна сестра не е „израснала като единствено дете“, както твърдеше пред Опра.

„Ищецът (Саманта) първо твърди, че може да опровергае, че Меган е „израснала като единствено дете. Но това възприятие по своята същност не може да се фалшифицира. Трудно е да си представим по-лично и субективно усещане от това как човек гледа на собственото си детство“, се казва в пледоариите на адвокатите.

Доведената сестра на Меган поиска обезщетение от 75 000 долара заради твърденията за нея във въпросното интервю и биографията Finding Freedom. Според нейните показания пред съда, за пореден път са я подложили на „унижение, срам и омраза в световен мащаб“.

През 2021 г. херцогинята заяви, че не се е виждала със сестра си от 20 години, припомня UЅ Weeklу. По думите на Меган, Саманта е променила фамилията си на Маркъл малко след като Меган започнала да се среща с Хари. „Това говори достатъчно“, коментира херцогинята.

За още новини от света на британския кралски двор последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

КоментариКоментари