IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Модерна пепеляшка – новата принцеса на Йордания смени две рокли на сватбата

5 юни 2023 12 30

Раджва ал Саиф се омъжи за принц Хюсеин

БГНЕС

БГНЕС

Модерна пепеляшка. Така нарекоха Раджва ал Саиф, която мина под венчило с престолонаследника на Йордания. След като първо се появи с дълга бяла рокля с асиметрично деколте на Elie Saab, новата принцеса я смени след това с модел, който сякаш е излязъл от приказките.

За вечерния прием снахата на кралица Рания и крал Абдула II се появи с обемна бална рокля на Dolce&Gabbana. Тя бе с къс ръкав, сърцевидно деколте и ефектни флорални декорации. И бе комбинирана с бели оперни ръкавици на ръцете. На главата ѝ се виждаше нейната диамантена тиара, с която излезе по-рано пред йорданския народ, както и изящните ѝ обеци под формата на висулки.

Над 1 700 души бяха гости на двойката, която сключи религиозен брак в двореца Захран. Специално за тях е имало програма с изпълнения на националния оркестър, местни и религиозни изпълнители, танцови групи и други.

След тържествата, споделени с народа, е последвал сватбеният прием в двореца Ал Хусейния. За него всички са сменили тоалетите си. Включително и майката на младоженеца – кралица Рания, която облякла бежова рокля, за да замени елегантната черна.

Блестяща тиара на главата на избраницата на принц Хюсеин

Несъмнено още дълго време ще се говори за ослепителната кралска сватба, която е втората за Йордания от началото на годината. Макар булката да бе избрала класическа визия за бракосъчетанието, тя изненада хората с решението си да носи тиара, с която да прикрепи булото си.

Прическата на Раджва се състоеше от разхлабени къдрици, върху които беше деликатната диамантена тиара, съчетана с обеци в сходен стил и разбира се – широк воал с бродерия.

Модни експерти отбелязват, че новата принцеса ги е изненадала и с нещо друго – това, че не носи обувки с ток, а балеринки. Те бяха с остър връх, идеални за ходене и за сватбената церемония в двореца Захран.

От своя страна 28-годишният престолонаследник бе облечен с черна военна униформа. Стилът му е вдъхновен от костюма, с който крал Абдула се е венчал за кралица Рания през 1993 г.

Двойката е минала под арка от саби, държани от военни, за да се насочи към външния двор на рецепцията. Там от сцената принц Хюсеин и неговата любима поздравили своите гости.

Преди сватбата – абитуриент и в йорданския кралски двор

Кралица Рания с къна парти за снаха си

Кралицата на Йордания показа приготовленията за сватбата на сина си

Булката получи своята титла – принцеса

Малко след религиозната сватба в градинска беседка в двореца Захран, от Кралският хашемитски съд обявиха, че съпругата на принца на Йордания вече официално е принцеса.

„Беше издаден кралски указ за връчване на титлата Нейно кралско височество принцеса Раджва ал Хюсеин на госпожица Раджва Халид ал Саиф по повод брака ѝ с Негово кралско височество престолонаследник принц Ал Хюсеин“, се казва в официалното изявление на придворните.

Тъй като принц Хюсеин – най-голямото дете на кралица Рания и крал Абдула II, е наследник на трона на Йордания, един ден принцеса Раджва ще стане кралица. Според някои анализатори, тя е можела да получи титлата кронпринцеса. Но от семейството са решили да не използват индикатора за съпруга на наследника по този начин.

Коя е Рания ал Ясин – от Кувейт до кралския трон

Коя е принцеса Раджва?

Най-новата кралска особа е родом от Саудитска Арабия. Тя е най-малката дъщеря на бизнесмена Халид ал Саиф. Живяла е дълги години в дома им в Рияд, където се състоя годежът ѝ с принца през миналия август.

29-годишната принцеса е архитект по образование.

„Не мислех, че е възможно да събера толкова много радост в сърцето си!“, написа през лятото на 2002-а кралица Рания, съобщавайки за годежа на сина си.

По-рано тази година принцеса Иман – втората наследница на кралската двойка на Йордания, мина под венчило със своя избраник. На сватбата на брат си тя бе шаферка и носеше шлейфа на булката заедно с по-малката си сестра – принцеса Салма.

За още новини от кралските семейства по света последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари