IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принцесата разбира и от спорт – Кейт Мидълтън показа умения в ръгбито

9 юни 2023 12 30

Тя разговаря с ръгбисти относно детството им

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Съпругът на Зара Тиндъл, Марк, може да е бил звезда на ръгбито преди години, но сега спортът си има нов кралски посланик и това е Кейт Мидълтън.

Принцесата на Уелс показа, че разбира не само от мода и красота, но и от играта на зеления терен, присъединявайки се към ръгби тренировка преди няколко дни. Посещението ѝ в Бъркшир беше основно свързано с промотирането на инициативата Shaping Us, фокусираща се върху ранното детско развитие, но се намери време и за един бърз урок по създаване на правилното подаване и пазене на топката от противникови играчи.

Облечена в изцяло синята гама, комбинирайки светлосиня тениска с тъмносини панталони, Мидълтън този път замени емблематичната си прическа на вълни със стегната опашка. Визията ѝ бе завършена с бели маратонки и много спортен хъс, който бе демонстриран и на терена. Кейт се включи в игра по нетбол ръгби в отбора на Кортни Лоус. В един момент, докато се опитваше да хване пас над противника, принцесата изпусна топката и удари ръката си в опонента. Веднага се извини, потупвайки мъжа по гърба.

Въпреки че отборът на Кейт загуби, тя получи похвали от Стивън Боу, член на борда на директорите на клуба Maidenhead. „Тя очевидно е тренирала. Нейните умения за подаване и пазене на топката бяха много добри. Тя стъпи на терена и веднага се сля с отбора, включвайки се чудесно в играта. Честно казано, през половината време не осъзнавах, че играя с принцеса“, казва Боу.

След като поигра малко професионален спорт, съпругата на принц Уилям си поговори с играчите относно инициативата Shaping Us и как възпитанието на децата може да бъде пряко обвързано със спорта. Ръгбито заема специално място в сърцето на Кейт, която от години е патрон на Националния ръгби съюз във Великобритания, поемайки ролята от принц Хари.

Въпреки че през по-голямата част от кампанията разговорите са насочени към майки и детегледачки, този път Мидълтън се фокусира върху мнението на мъжете. След играта, целият отбор влезе в съблекалните, за да поговори с принцесата относно как местните спортни клубове влияят върху възпитанието и отглеждането на децата.

Президентът на Националния ръгби съюз, Найджъл Гилингам, казва, че Мидълтън често играе ръгби в задния двор с трите си деца принцовете Джордж и Луи и принцеса Шарлот. Той допълва, че спортът е важна част от кралското семейство, като често се практикуват различни дейности на открито, а жените във фамилията притежават огромен състезателен характер.

Стивън Боу допълва, че Кейт подхожда много човешки към ръгбито, а не се държи като кралска особа. По думите му, тя не само изпълнява задълженията си на патрон, но също така се включва в дейностите на отбора и се превръща в приятел на всеки играч. „Най-важното е, че тя наистина се интересува от спорта и не прави нещата по задължение, а изпитва страст. Просто се вписва като всеки един от нас“, допълва директорът.

През 2022 година Кейт получи ролята на патрон на Националния ръгби съюз, превръщайки се в един от първите наследници на изоставените ангажименти от принц Хари. По-малкият син на Чарлз и Даяна напусна семейството и всичките си работни задължения още през март 2020 година, за да се премести в Америка заедно с Меган Маркъл и сина им Арчи.

Още в първите моменти от новата си длъжност Кейт се присъедини към тренировка по ръгби, като беше вдигната във въздуха от целия отбор, за да хване топка. Позицията на патрон също така създаде леко семейно съперничество, тъй като принц Уилям пък е патрон на Уелския ръгби съюз.

Кейт се присъедини към шампиона на Shaping Us Уго Моние, който е бивш английски професионален играч по ръгби и баща на две деца, както и други професионални играчи и представители на Maidenhead. На стадиона бе и Си Троуър, основателят на благотворителната организация за психично здраве Brave Minds, която работи с ръгби клубове, университети и училища, за да осигури платформа за подпомагане на ръгби отборите и училищата да подобрят своя подход към подкрепа на психичното здраве в тяхната общност.

Посещението на принцесата бе организирано, след като нейната фондация Early Years установи, че мъжете са по-малко склонни от жените да осъзнаят важността на първите години от живота на детето.

Пчелата майка – Кейт Мидълтън показа завидни умения в отглеждането на насекоми

Принц Уилям и Кейт Мидълтън по стъпките на влогърите

Модната кралица Кейт Мидълтън включи принцеса Даяна в коронацията на Чарлз

В първото проучване на възприятията, откакто стартира Shaping Us, изследователите откриха, че все още са необходими много повече усилия за повишаване на осведомеността. Все пак резултатите показват оптимистично бъдеще. Миналата година 17% от населението на Обединеното кралство определило периода между бременността и петгодишната възраст като най-важен за оформяне на бъдещето на детето, тази година проучването установи, че това число е нараснало до 19%.

Но мъжете все още са значително по-малко осведомени от жените за изключителното въздействие на първите пет години от живота на детето. Докато 24% от дамите признават времето за най-важен период, само 14% от господата го приемат по същия начин.

И макар денят на терена да беше посветен на разговорите с мъже, Зоуи Кокс, треньор на клуба, казва, че Кейт си остава модел за подражание при момичетата. По думите ѝ, принцесата показва, че всеки един спорт може да бъде подходящ както за жени, така и за мъже. „Това беше нещо, което липсваше, докато Кейт не влезе в тази позиция“, казва още Кокс.

Принцесата на Уелс получи и спомен от специален ръгбист, докато беше на терена – беше ѝ връчен чифт обеци, проектирани в памет на Изобел Фипс, която починала през април на 17-годишна възраст. Наречени Issy Star, обеците се продават за 5 паунда, а средствата отиват за благотворителната организация Brave Minds.

За още новини от света на британското кралско семейство последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари