IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сара Фъргюсън прекарала осем часа на операционната маса

5 юли 2023 14 50

Херцогинята на Йорк се възстановява след отстраняване на рак на гърдата

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Успешната операция на Сара Фъргюсън за премахване на рака на гърдата е отнела почти осем часа.

Херцогинята на Йорк, позната като Фърги, се подложи на спешна медицинска интервенция в края на миналия месец, след като ѝ откриват сянка на гърдата по време на рутинен преглед. След по-задълбочени изследвания, става ясно, че това всъщност е рак, който е в зародиш и може много лесно да се премахне. Фъргюсън бе приета веднага в болница и операцията е преминала успешно, но е била доста дълга.

„Операцията беше много по-дълга и по-сложна от очакваното. Отне осем часа и трябваше да се включват много повече хора от предвиденото“, казва приятел на херцогинята пред Mail on Sunday. Всичко се случва в кралската болница „Крал Едуард VII“ в Лондон, а главният хирург е била Кристина Чой, докато пластичният хирург Стюарт Джеймс е завършил сложните реконструктивни процедури.

В момента 63-годишната Фърги се възстановява в Уиндзор, където живее заедно с бившия си съпруг принц Андрю. Дъщеря ѝ, принцеса Юджийн, която наскоро роди второто си дете, също често я посещава и ѝ помага с каквото може. Принцеса Беатрис пък има малко по-натоварен график и по-рядко пристига в Уиндзор, но е на разположение, ако семейството има нужда от нея.

Дафни Барак, една от близките приятелки на кралската особа, споделя пред Mail on Sunday как всеки се възхищава на силата и волята, които Фърги притежава. По думите ѝ, херцогинята се възстановява много по-бързо от очакваното и съвсем скоро ще започне отново да се грижи за внуците си. Тя и принц Андрю се радват на две момчета и едно момиче, родени от дъщерите им. Принцеса Беатрис има едногодишна дъщеря – Сиена Елизабет, а Юджийн дари семейството с Август и Ърнест.

Миналата седмица, по време на последния епизод от подкаста Tea Talks with the Duchess and Sarah, записан само ден преди операцията, Фъргюсън сподели, че иска да разкаже историята си, за да може повече жени да си запишат рутинен преглед и да проверят здравето си.

Сара Фъргюсън с първи думи след открития рак на гърдата

Сара Фъргюсън е диагностицирана с рак на гърдата

Сара Фъргюсън проговори за третото си внуче

„Много е важно да говоря. Ще изляза от тази ситуация и ще бъда много силна и много борбена. И ако трябва да крещя всичко това от върха на планината, ще го направя. Защото смятам, че е много важно хората да започнат да си правят рутинни прегледи за всичко, не само за рака на гърдата“, каза херцогинята.

След като стана ясно, че Фърги е постъпила в болница, нейният говорител заяви, че тя получава най-добрата медицинска грижа и прогнозите за пълно възстановяване и пълно отстраняване на рака са доста положителни. Чрез представителя си тя благодари за подкрепата и молитвите, които е получила през последните няколко дни.

Миналата седмица Фъргюсън публикува снимка в профила си в Instagram, с която благодари на феновете за милите думи и подкрепата.

За още новини от света на кралските семейства по света последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари