IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

18-годишният син на Леброн Джеймс получи инфаркт на тренировка

26 юли 2023 17 50

Брони беше закаран по спешност в болница

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Брони Джеймс, най-големият син на звездата от NBA – Леброн Джеймс, се възстановява в болница в Лос Анджелис, след като е претърпял инфаркт по време на тренировка в понеделник.

18-годишният атлет е бил на баскетболното игрище в Университета на Северна Калифорния, когато се случва инцидентът. Тревожната новина бе потвърдена от говорител на семейство Джеймс, който заяви, че медицинският екип на университета е успял да реагира веднага, след което Брони е бил закаран по спешност в болницата.

„В момента той е в стабилно състояние и вече е извън интензивното отделение. Молим за уважение и уединение за цялото семейство Джеймс и ще информираме медиите, когато получим повече детайли“, се казва в официалното съобщение.

Родителите на Брони – Леброн и Савана Джеймс – изразиха благодарността си към медицинския екип на университета за бързата реакция и добрата работа, която спасила живота на детето им. По думите им, подобни действия са достойни за уважение, защото именно те поддържат здравето и безопасността на младите атлети.

Според TMZ, състоянието на 18-годишния Джеймс е било определено като Код 3, а младият атлет е бил транспортиран до болницата с линейка около 9:26 сутринта местно време в понеделник. Това е най-високата степен на опасност, според американската Спешна помощ, като се счита за животозастрашаващо състояние.

Брони завърши частната гимназия Sierra Canyon в Лос Анджелис този май, след което обяви, че заминава за Университета на Северна Калифорния, където ще играе баскетбол за местния отбор. Говорейки пред SportsNet по това време, Леброн Джеймс заяви, че това е един от най-хубавите дни в живота му.

„Първо, искам да поздравя Брони за решението му. Много съм горд с него, цялото семейство се гордее. За мен, лично, моментът е още по-специален, защото това е първият път, в който човек от семейството ми отива в колеж. Очевидно, аз не съм ходил“, каза звездата от NBA. Допълни, че емоциите му взимат превес и не може да изрази щастието и гордостта, които изпитва от постижението на Брони.

В Университета на Северна Калифорния Брони ще има възможност да прекара повече време с Наталия Брайънт – дъщерята на покойния Коби Брайънт – която също е част от студентите. Семействата на Леброн и Коби са изключително близки, след като двамата развиват стабилно приятелство извън баскетболното игрище.

Деми Ловато: Преживях три инсулта и един инфаркт

Надхитри смъртта: Два инфаркта не успяха да повалят Чък Норис

Газираното всеки ден може да предизвика инфаркт

Според ESPN, Брони е смятан за един от петте най-добри защитници в страната. Експерти в спорта смятат, че той ще бъде един от първите избори за драфта на NBA през следващата година. 18-годишното момче също така постигна сделка с гиганта Nike, следвайки стъпките на известния си баща.

Освен на Брони, Леброн и съпругата му, Савана Джеймс, са родители на още две деца – 15-годишния Брайс и 7-годишната Зури Нова.

За още новини от света на звездите и лайфстайла последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари