IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Година от смъртта на кралица Елизабет – Кейт Мидълтън и принц Уилям с важна роля

10 август 2023 18 00

Двамата ще бъдат основни фигури в специалната церемония в чест на покойния монарх

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Кейт Мидълтън и принц Уилям усилено се подготвят да почетат кралица Елизабет II по най-добрия начин.

Очаква се принцът и принцесата на Уелс да поведат отдаването на обществена почит към историческия монарх, който почина на 8 септември 2022 година. Година по-късно те ще използват датата за изразяване на уважение и смирение пред кралицата, както и да погледнат напред, където ги очакват троновете на крал и кралица. Уилям и Кейт са следващите в линията за наследяване, като голяма част от феновете на кралското семейство се надяват те да дадат нов, по-съвременен облик на монархията.

Елизабет Втора,

Снимка: БГНЕС

Според Daily Mirror, смъртта на кралицата е събитие, което е поставило края на една историческа епоха.

„От 8 септември миналата година кралското семейство се намира в преход, включващ и коронацията на Чарлз и Камила. Сега, в края на летните ваканции, се очаква с нетърпение какво ще предложи бъдещето“, казва кралски източник пред изданието.

До този момент не е ясно точно как Уилям и Кейт ще отдадат почит на кралицата – дали с публична изява на любимо нейно събитие, или просто ще публикуват видеа и снимки в социалните мрежи, показващи кадри от личния живот на Елизабет. От замъка Кенсингтън, където се намира пиар отделът на Кейт и Уилям, отказват да коментират точно как двамата ще почетат кралицата.

Елизабет Втора,

Снимка: БГНЕС

Що се отнася до крал Чарлз и кралица Камила, те ще прекарат деня в тишина, оставайки в имението в Балморал, което беше едно от любимите кътчета на покойния монарх. Елизабет често прекарваше там летните си ваканции, наслаждавайки се на спокойствието и уединението, които ѝ липсваха в Лондон. Чарлз и Камила може да изберат и друг вариант – да заминат за дома Бирхал.

Според източник, кралят и кралицата искат да прекарат 8 септември далеч от шумотевицата, въпреки че денят е специален за тях. Тогава двамата бяха официално обявени за монарси на Великобритания, но официалната им коронация се състоя на 6 май. С тихото почитане Чарлз и Камила следват традиция, започната от Елизабет, която предпочиташе да отдаде заслуженото уважение към покойния си баща, крал Джордж VI, именно по този начин. До този момент няма официални планове за голямо семейно събиране или публични събития, които да почетат кралицата.

Чарлз и

Снимка: БГНЕС

Именно в замъка Балморал, където Чарлз и Камила може да отседнат, почина кралица Елизабет II на 8 септември на 96 години. Смъртта ѝ настъпи само няколко часа, след като лекарите обявиха, че са силно притеснени за здравето ѝ.

Една година от смъртта на Елизабет Втора – как Чарлз ще я отбележи?

След смъртта на Елизабет II – ще покажат ли нейния дневник?

Показаха последната снимка на Елизабет Втора с правнуците

Принц Уилям и принцеса Кейт в момента се наслаждават на лятната си ваканция с трите си деца – принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи. Очаква се те да се присъединят към Чарлз, Камила и други членове на семейството съвсем скоро за края на лятото. В седмицата на отдаване на почит към кралицата, Уилям и Кейт ще бъдат заети и с нещо друго – подготовката на трите им деца за новата учебна година.

Елизабет Втора,

Снимка: БГНЕС

Традициите, които са известни за 8 септември, включват камбанен звън в Уестминстърското абатство, където се проведоха коронациите на кралица Елизабет и крал Чарлз. Също така ще бъде извършен салют с 21 оръдия в кралските паркове в Лондон в знак на уважение за Деня на възкачването на Чарлз на трона.

За още новини за кралските семейства по света последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари