IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Коргитата на кралица Елизабет Втора били до нея в последните ѝ часове

28 септември 2022 08 30

Цената и интересът към породата се увеличиха след нейната смърт

БГНЕС

БГНЕС

Коргитата на кралица Елизабет Втора били до нея в последните ѝ часове. Според източник, близък до британския кралски двор, четири кучета са пазили Нейно Величество в стаята в замъка Балморал, където тя почина. И днес са наясно, че тя вече няма да ги храни и развежда.

„Беше толкова прекрасно, че през последните ѝ няколко години тя имаше две малки коргита и други кучета около себе си. Защото няма съмнение, че всеки от нас, на всеки етап от живота си, особено когато се чувства стресиран или боледува, има нужда от любимите животни до себе си“. Това споделя д-р Роджър Мъгфорд, говорейки за четириногите, които кралицата обожаваше и развъждаше през годините.

По думите на Мъгфорд, който е работил директно с кучетата на Елизабет Втора в миналото, да може да ги погали и усети тяхната безгранична обич, е било истинска утеха за монарха.

Усещат ли коргитата липсата на британската кралица?

корги, Елизабет

БГНЕС

Две от кучетата на покойната кралица я изпратиха в нейния последен земен път. Преди да бъде погребана, същото направи и едно от понитата в кралската конюшня.

Експерт по поведението на кучетата обясни пред Daily Mail, че коргитата не могат да покажат скръбта си като хората. Но по държанието им си личи, че те също тъгуват за Елизабет II. Те усещали, че тяхната стопанка е била във влошено здраве и след погребението със сигурност ще имат симптоми на депресия.

Все пак, всеки от нас знае, че често, когато едно куче загуби най-близкия си човек, изчезва или почива дни или месеци след неговата смърт – от тъга.

Още преди погребението на 19 септември, кучетата на кралица Елизабет бяха поети от принц Андрю и бившата му съпруга Сара Фъргюсън. Тя неведнъж ги е разхождала заедно с монарха. И заедно с бащата на децата ѝ е дала дума да се грижи добре за тях.

Цената на едно корги и интересът към породата скочи на Острова

Известно е, че през своя живот кралицата е отгледала 14 поколения коргита, като е притежавала над 30. Няколко години преди да се влоши нейното здраве, тя спира да ги развъжда.

В нейните последни дни майката на Чарлз Трети е била заобиколена от две корги кученца – Муик и Санди, кокер шпаньол на име Лиси и дорги (смес от дакел и корги). носещо името Кенди.

След като Муик и Санди чакаха пред замъка Уиндзор, за да се сбогуват с покойния монарх, търсенето към тяхната порода във Великобритания скочи рязко и цената на едно куче се увеличи.

Елизабет Втора,

БГНЕС

Само за последните няколко дни сумата, която всеки, който иска корги, трябва да брои, е скочила двойно. И според обяви в интернет, породата се предлага на цена от 2 500 паунда и повече.

Според данни от търсачките на Острова, търсенето на порода корги е много по-голямо в сравнение с това отпреди седмица или докато Елизабет Втора бе още жива.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари