IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бъдещата кралица на Испания - принцеса Леонор, започна тригодишно обучение в армията

18 август 2023 15 30

Крал Фелипе, кралица Летисия и принцеса София изпратиха момичето

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Принцеса Леонор от Испания започва похода си към короната, преминавайки през задължителните стъпала на кралската стълбица, включително военно обучение. 

Преди ден кралица Летисия и крал Фелипе оставиха най-голямата си дъщеря в Общата военна академия на Сарагаоса в Арагон. 17-годишната принцеса Леонор, която е прстолонаследник и бъдеща кралица на Испания, официално започва тригодишно военно обучение, за да се подготви за бъдещето си като държавен глава на страната. 

Принцесата беше усмихната, когато пристигна в академията с родителите си и 16-годишната си сестра, принцеса София. 55-годишният крал Фелипе носеше подходяща за повода военна униформа, намек към ролята му на главен капитан на армията, флота и военновъздушните сили на Испания. Монархът служи като върховен главнокомандващ на испанските въоръжени сили, както и на войската на страните, служещи на испанската корона. Преди това кралят също е бил обучаван в Общата военна академия на Сарагоса по пътя си към трона. 

50-годишната кралица Летисия не се притесни да наруши кралския протокол и силно прегърна дъщеря си пред очите на десетките фотографи, събрали се пред казармата. След като се сбогува със семейството си, което гордо я наблюдаваше как се ръкува със служител на входа, Леонор сама пренесе куфара си за чекиране и официално влезе в армията. 

Въпреки че всеки я познава и знае името й, принцесата трябваше да се запише в специална книга за кадети. На страницата пишеше "Нейно Кралско Височество принцесата на Астурия, Леонор де Борбон и Ортис, в деня на пристигането й в Общата военна академия, за да започне военното си обучение. Леонор, принцеса на Астурия"

Кралското семейство на Испания обяви през март, че най-голямата им дъщеря ще започне тригодишно обучение, след като завърши колежа UWC Atlantic в Уелс. Според официалното съобщение, тя е приета в академията в Сарагоса и ще се обучава като кадет от учебната 2023-2024 година. 

На следващата година принцесата ще се премести във флота, като ще работи като мичман във военноморското училище и на борда на учебния кораб "Хуан Себастиан де Елкано". След това бъдещата кралица ще завърши курсовете си с Военновъздушната и космическата армия, посещавайки Общата военновъздушна акдемия "Сан Хавиер" като студентка от 2025 до 2026 година. 

Интензивната програма е задължителна за наследник на Бурбонския трон, тъй като крал Фелипе също е учил в множество военни академии и е спечелил звания от армията и флота. 

Принцеса Леонор ще бъде първата кралица на Испания от времето на Исабела II, която властва от 1833 до 1868 година. Когато наследи трона, момичето ще поеме изцяло властта над военните служби на страната. 

Кралица за пример – Летисия помогна на паднала жена

Кралица Летисия изпрати своята абитуриентка

Кралска мода: Летният стил на Летисия и дъщерите ѝ

Говорейки относно военното обучение на Леонор и важността за придобитите способности, министърът на отбраната на Испания, Маргарита Роблес, каза, че това е важна стъпка от кралския живот на принцесата, с която тя прави сериозна заявка за управлението на страната. 

След като завърши обучението си, Леонор ще получи титлата лейтенант в армията, военновъздушните сили и космическото командване, както и лейтенант във флота. Тя също така може да избере да продължи обучението си в колеж след казармата, както е направил баща й навремето. 

Военното обучение на наследниците на короната е световна кралска традиция. Белгийската принцеса Елизабет прекара учебната 2020-2021 година в Кралската военна академия в Брюксел, докато престолонаследничката Виктория от Швеция постъпи в шведската армия за обучение през 2022 година. Подобно на Леонор и Елизабет, тя се зае с основно военно обучение в Международния център на шведските въоръжени сили още през 2003 година. 

принцеса Елизабет

Принцесаа Елизабет от Белгия. Снимка: Getty Images

Принц Уилям и принц Хюсеин, които също са наследници на корони, са посещавали Кралската военна академия Сандхърст с разлика от няколко години. Престолонаследникът на Великобритания става лейтейнант от полка Blues and Royals на Домашната кавалерия, обучава се в Кралския флот и след това влиза в Кралските военновъздушни сили, където се научава да управлява хеликоптер. Уилям е служил като пилот за търсене и спасяване в Уелс от 2010 до 2013 година. От своя страна, Хюсеин е активен капитан във въоръжените сили на Йордания. 

За още новини за кралските семейства по света последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари