IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кралица за пример – Летисия помогна на паднала жена

31 май 2023 12 30

Кралската особа показа, че короната не я е променила

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Свикнали сме да четем и гледаме за огромните замъци, в които кралските особи разполагат със стотици стаи, личен персонал, готвачи, охрана и какво ли още не. Носителите на короната са представени като недосегаеми личности, които сякаш нямат нищо общо с обикновения човек, но реалността понякога е съвсем друга.

Оказва се, че кралските особи са хора като нас и не позволяват короната да промени това. Особено кралицата на Испания Летисия Ортис, която наскоро успя да си спечели още повече фенове не с модните си изяви или скъпите бижута, а с мил жест. Доказвайки че човещината е вътре в нас, а не се създава или губи с времето, кралската особа не се поколеба да се притече на помощ на жена в беда и то пред очите на целия свят.

Във вторник, 30 май, 50-годишната Летисия беше сред почетните гости на събитие, организирано в чест на Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец в Мадрид. Тя трябваше да представи носителите на златните медали за тази година, спечелили тази чест за безкористната си работа и доброволческа дейност пред лицето на бедствия, аварии и инциденти.

И докато Летисия отново беше безупречна в модния отдел, днес няма да говорим за дрехите, обувките или бижутата. Вместо това ще покажем, че кралската особа не се е самозабравила покрай високия си статут, а все още е съпричастна с болката на хората и се опитва да им помогне по всякакъв начин.

Видео, споделено в социалните мрежи, показва как жена се спъва два пъти, докато се опитва да се качи на сцената, за да се срещне с кралицата на Испания. Вместо да остави охраната да се справи със ситуацията, Летисия веднага се притече на помощ, подаде ръка и изправи жената.

Според местните медии, дамата се казва Мария де лос Анхелес Гарсия Антон и е един от старшите членове на борда на Испанското дружество по гериатрия и геронтология. Тя успя бързо да се съвземе, да си получи наградата и дори чу няколко окуражителни думи от своята кралица.

Пролетна мода – кралица Летисия заложи на цвят фуксия за рокля

Кралска мода – Летисия с макси пола в розово

Кралски тенденции: Летисия и вечната класика в червено

Това е поредният път, в който Летисия се справя с неочаквани моменти. Миналата година тя връчи награда на дама, която носеше същата рокля като нея. Вместо да се смути или да се изнерви, че екипът ѝ не се е погрижил за избягването на подобни грешки, съпругата на крал Фелипе гордо позираше с дамата и двете дори си размениха няколко шеги относно сходните си вкусове за мода.

Съвпадението обаче не е никаква изненада, тъй като роклята на Летисия е доста достъпна и всеки може да си я закупи. Вместо да пазарува от известни и скъпи дизайнери, тя заложи на тоалет от Mango за скромните 75 долара.

Пренасяме се в наши дни, където освен че помогна на падналата жена, кралицата изнесе и специална реч, преди да връчи наградата. В нея тя говореше за важната работа на доброволците на Червения кръст и Червения полумесец, които работят под шапката на световния Червен кръст. Голямата организация е активна в 192 страни, а повече от 200 000 доброволци само от Испания помагат на над 12 милиона души по целия свят и 13 милиона души в страната всяка година.

„Всеки е добре дошъл в този празничен ден, в който поне днес можем да се почувстваме, че правим нещата малко по-добри като общество“, каза Летисия. Допълни, че Червеният кръст и Червеният полумесец се водят именно от добрата воля в продължение на 160 години. Двете организации продължават да се развиват по този начин и да вдъхновяват все повече хора да подкрепят, защитават и помагат на околните.

В допълнение към Испанското дружество по гериатрия и геронтология, което отбеляза своята 75-а годишнина, други носители на златен медал бяха Украинският Червен кръст, Екипът за изследване на рака на IRB, Бригадите за укрепване при горски пожари и списание Ethic.

Церемонията беше закрита с изпълнение на детския хор Los Chicos del Coro, а кралица Летисия позира и с доброволци, министъра на здравеопазването Хосе Миньонес и Мария дел Мар Пагео, която е президент на испанския Червен кръст.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари