IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Неприятни новини за семейството на Леброн Джеймс - синът му, Брони, е със сърдечен дефект

29 август 2023 11 00

18-годишната изгряваща звезда на баскетбола колабира на терена преди месец

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Брони Джеймс се завърна към университета, след като прекара няколко притеснителни седмици под лекарско наблюдение. 

18-годишният син на Леброн Джеймс подкрепи футболния отбор на своето училище през уикенда, само няколко след съобщението на семейството относно здравето му. Брони получи инфаркт по време на баскетболна тренировка в университета в края на юли, което нареди пристигането на спешни екипи и приемането му в болница. Той премина през няколко теста в ралзични болници, за да се установи точно какво е предизвикало медицинското състояние. 

Резултатите показаха, че атлетът страда от анатомично и функционално значим вроден сърдечен дефект. Според семейството му, това е нещо, което може да бъде лекувано. Лекарите също така заявиха, че Брони може да достигне до пълно възстановяване в следващите месеци и да се завърне на баскетболното игрище в близкото бъдеще. Семейство Джеймс обеща на феновете си, че ще продължава да им осигурява новини около състоянието на 18-годишния баскетболист, но в същото време молят за уединение и спокойствие. 

На 27 юли, само три дни след инфаркта, Брони беше изписан от болницата и си почиваше у дома. На същия ден Леброн Джеймс излезе с официално съобщение в социалните мрежи, с което благодари на стотиците хора, които постоянно изпращат подкреа и любов към семейството му. 

"Усещаме ви и сме много благодарни. Всеки се чувства чудесно. Семейството ни е заедно, в безопасност и в добро здраве, и чувстваме любовта ви. Ще споделим още информация, когато сме готови, но просто исках да ви кажа колко много оценяваме подкрепата, която ни изпращате", каза легендата на NBA. 

Подготвяйки се за старта на новата учебна година, Брони бе забелязан на трибуните на стадион "Колизеума" в Лос Анджелис по време на победата на своят футболен отбор. Към него се бяха присъединили и няколко съотборници от баскетболния отбор, като цялата група позира за обща снимка с фенове на трибуните и лидерите на спортните отбори в университета. 

През май месец Леброн Джеймс заяви, че денят, в който синът му избира да играе баскетбол за Университета на Южна Каролина, е най-хубавият в живота му. 

"Първо, поздравления за Брони и решението, което е взел. Много съм горд с него, цялото семейство се гордее. За мен, лично, решението е още по-специално, защото това е първият път, в който член на моята фамилия ще отиде в университет. Както знаете, аз не съм ходил", написа баскетболистът. Той е един от най-големите поддръжници на спортната кариера на Брони и често може да бъде видян на трибуните в залата, за да дава наставления на момчето и да подобрява играта му. 

Деми Ловато: Преживях три инсулта и един инфаркт

Надхитри смъртта: Два инфаркта не успяха да повалят Чък Норис

Леброн също така многократно е казвал, че ще направи всичко възможно, за да изиграе последния си сезон в NBA с Брони в един отбор. "Където отиде той, там ще съм и аз. Ще направя каквото трябва, за да играя със сина си за една година. Вече не става дума за пари", категоричен е спортистът. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @bronny

Брони Джеймс обаче ще трябва да изчака още една година, за да бъде включен в драфта за NBA, тъй като бъдещите играчи трябва да бъдат поне на 19 години, за бъдат представени на отборите. 

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари