IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Любовта, която го спасява - Робърт Дауни Джуниър празнува 18 години брак

30 август 2023 12 30

Съпругата му, Сюзън, му дава ултиматум, който променя живота му

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Робърт Дауни джуниър и съпругата му празнуват 18 години от сключването на брака си. 

Историята им е истинско вдъхновение за холивудски филм, разказваща за силата на любовта и отдадеността един към друг. Сюзън, която работи като продуцент, успява да издърпа Дауни от бездната на наркотиците и алкохола, "съблича" стария му имидж, за да изгради един нов човек, който бързо се превръща в един от най-скъпо платените актьори в Холивуд. 

Двамата се запознават през далечната 2003 година, когато той играе във филма "Готика" с Хали Бери и Пенеллопе Круз, а Сюзън Левин е продуцент. Първоначално тя не иска да има нищо общо с актьора, защото не е имала желание да започва връзка със звездата на филм, по който работи. Пред Hollywood Reporter казва, че също така не погледнала на Дауни с други очи в първия момент, защото й се сторил "интересен, но странен". 

След дълго ухажване и видим интерес от страна на Робърт обаче Сюзън решава да му даде шанс и двамата излизат на вечеря. Останалото, както казват, е любовна история, която продължава и до днес. Само няколко месеца по-късно двамата се сгодяват, а през 2005 година си казват и заветното "Да". Сега Сюзън и Робърт имат две деца заедно, притежават собствена продуцентска компания и са едно от най-стабилните семейства в Холивуд. 

Преди всичко това да се случи обаче двойката е трябвало да премине през най-тежкия период - борбата със зависимостта. Ако ви се струва, че животът на един успял актоьр е много лесен и включва само скъпите коли, постоянните пътувания, големите имения и славата, то всъщност Дауни джуниър може да ви разкаже съвсем друга история - с тъмни детайли и притеснителни възможности за край. 

В историята на актьора се споменават серия от инциденти, свързани с употреба на наркотици и алкохол, включително време в затвора и рехабилитационна клиника. След като на няколко пъти е хващан да шофира в нетрезво състояние, да се лута из квратала видимо неадекватен и да влиза в къщата на съсед, където си ляга в детско легло, актьорът е заставен да се изправи пред съда. Той обаче пропуска уговорката и затова е изпратен в затвора за три години. Все пак прекарва само година в рехабилитационна клиника в Калифорния. 

През 2001 година, когато е пуснат под гаранция, Дауни е намерен да се разхожда бос из Калифорния. Арестуван е по подозрения, че отново е използвал наркотици. Инцидентът кара създателите на "Али Макбийл" да го уволнят от сериала, а актьорът губи още няколко роли в киното и театъра. Вместо да бъде вкаран в затвора, Робърт отново е изпратен в клиника

Тогава на хоризонта се появява Сюзън, която спокойно може да бъде наречена "Чудото, което спасява Робърт" или "Желязната жена". И до днес актьорът не спира да й благодари за положените усилия и отдадност, които е вложила във връзката, както и в самия него. По думите му, всеки ден се опитва да бъде все по-вече като съпругата си, което му начертава път към по-светло бъдеще. 

След първата им среща и осъзнаването за проблема на Дауни, Сюзън е готова с ултиматум. "Казах му, че, ако иска да остане с мен, трябва да се промени", спомня си тя. 

Историята на Робърт Дауни Джуниър – наркотици, затвор и милиони

На гости в дома на Робърт Дауни Джуниър

Почина бащата на Робърт Дауни-младши

Вместо условието да вбеси актьора и да го накара да се откаже от любовта, то всъщност преобръща живота му. На 4 юли 2003 година Робърт отбива от магистралата и спира на ръба на океана. Изважда всички наркотици, които има в себе си, и ги хвърля във водата. Решава, че това е последният му досег с тях. 

"Мисля, че осъзна какво всъщност имаме. Имаше нещо магическо помежду ни, нещо, което не биваше да бъде проваляно. Винаги е казвал, че сме се превърнали в нещо трето, когато сме се събрали - нещо, което нито един от нас нямало да постигне сам - и смятам, че това е напълно вярно", казва още Сюзън. 

Кариерата и личният живот на Дауни започват да вървят стремглаво нагоре, като той участва в няколко хитови продукции, включително Zodiac, Iron Man, Tropic Thunder, The Avengers, Sherlock Holmes и много други. Със Сюзън работят заедно по няколко филма, като също така създават и продуцентската къща Team Downey. През 2020 година компанията подписва сделка с HBO, за да разказва истории, които се нравят на нейните основатели. 

Този уикенд Робърт и Сюзън отбелязаха 18 години от брака си с умилителни снимки. Актьорът сподели колаж от два кадъра - един от миналото и един от настоящето. На първия се вижда как Дауни опира лице в това на съпругата си по време на сватбата им през 2005 година. Тя гледа надолу, облечена все още в сватбената си рокля, и държи букет от розови и бели цветя. 

Втората снимка показва повторение на сватбения кадър, но 18 години по-късно. Този път Сюзън е с тениска и държи няколко слънчогледа. "18 години, любовта ни все още цъфти", написа Дауни под публикацията. 

Семейството има две деца - 8-годишната Аври и 11-годишният Екстън. Робърт също така е баща на 29-годишния Индио, когото споделя с бившата си съпруга Дебора Фалконер. 

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари