IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Заради рекордните жеги и липса на вода – фенка на Тейлър Суифт почина докато чакаше концерта

20 ноември 2023 15 00

Малко по-късно изпълнителката осигури вода и вентилатори за своите почитатели

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Трагедия разтърси началото на концертите на Тейлър Суифт в Бразилия!

23-годишно момиче е починало преди старта на първото изпълнение в Рио де Жанейро, където стадионът Estádio Olímpico Nilton Santos бе изпълнен до краен предел. Както навсякъде по света, така и в Бразилия билетите за концерта на Суифт бяха изкупени само няколко часа след пускането им. Загиналото момиче е било на опашката заедно с още 60 000 души, които са чакали да влязат на стадиона, за да намерят местата си и да не изпуснат началото на шоуто. 

Ана Клара Беневидес Мачадо е чакала своя момент на влизане, когато се е почувствала зле и е припаднала. Малко по-късно е била откарана в болница, но лекарите не успели да спасят живота ѝ. Според очевидци, на стадиона е било много горещо, а посетителите не са имали възможност да си носят вода. Местният вестник Folha De Sao Paulo съобщава, че температурата в Рио де Жанейро в този ден е достигала до 60 градуса , а по неофициални информации, още няколко фенове са припаднали преди и по време на концерта. 

Организаторите на събитието, Time for Fun, потвърдиха новината за смъртта на Ана. В официалното съобщение се казва, че момичето е получило помощ на място от медиците, които са решили да я закарат в болницата, където обаче смъртта настъпила. 

Тейлър Суифт реагира веднага и написа съобщение в социалните мрежи. Тя заяви, че не може да повярва, че пише тези думи, но потвърждава новината, че неин фен е починал преди началото на концерта. 

„Не мога да ви кажа колко съм съкрушена. Имам много малко информация и знам само че Ана е била много красива и много млада. Няма да мога да говоря за това на сцената, защото ме обзема огромна тъга, когато започна тази тема. Искам да го кажа сега – чувствам тази загуба много лична и сърцето ми е при семейството и приятелите на Ана. Това е последното нещо, което съм си мислила, че може да стане, когато решихме да доведем турнето в Бразилия“, пише Суифт в своите истории в Instagram. 

Малко по-късно, по време на шоуто, фенове публикуваха видеа, на които се вижда как Тейлър спира изпълненията си, за да помоли хора от екипа или охраната си да осигурят вода на феновете. Чува се как част от зрителите крещят „вода, вода“, както и как някои хора държат във въздуха празни бутилки, с които посочват, че имат нужда от хидратация. 

На друго видео се вижда как Суифт отново паузира песен, за да посочи определена група фенове, която се нуждае от вода. Също така фенове публикуваха клипове, в които се вижда как стекове с вода са поставени около сцената, готови за раздаване, а по протежението на самата сцена са инсталирани вентилатори, насочени към публиката, които да осигуряват поне малко хлад. 

„Извинете, просто е много топло, така че, ако някой каже, че иска вода, когато е горещо, той наистина има нужда от вода“, каза певицата от сцената. Тя не започна изпълнението си, докато не се увери, че всеки, който имаше нужда от течности, се е сдобил с тях. 

Тейлър Суифт – богиня в синьо на премиерата на филма си

Приятел в нужда се познава: Тейлър Суифт приюти Софи Търнър и децата ѝ

Вдъхновение за песен: Тейлър Суифт подкрепи новото си гадже Травис Келси

В събота Суифт отложи втория си концерт заради рекордните жеги в Бразилия. В официалното си съобщение тя заяви, че забавянето се налага заради високите температури и риска от повтаряне на трагичния случай от петък. Концертът беше изместен за неделя, като всички закупени билети важаха без нужда от презаверяване. Времето вчера беше по-благоприятно, след като заваля и дъжд, който обаче вместо да спре цялото събитие, го направи още по-вълнуващо за феновете и самата Тейлър. 

„Безопасността и благополучието на моите фенове, колеги и екип винаги са били и ще продължават да бъдат основни приоритети“, написа Суифт в социалните мрежи. 

Нелепият инцидент със смъртта на 23-годишната фенка идва на фона на невероятно успешното турне на Тейлър Суифт. Изпълнителката се превърна в милиардер заради разпродадените си концерти, като също така се цитира, че изпълненията ѝ в Америка са помогнали за повишаване на брутния вътрешен продукт. 

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари