IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хю Грант: Мразя последната си роля, но имах нужда от пари

6 декември 2023 17 50

Британският актьор направи странно признание за ролята си в „Уонка“

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Хю Грант за пореден път демонстрира своя пикантен британски хумор като каза, че „мрази“ последната си роля на Оомпа Лумпа в новия  филм „Уонка“. 63-годишният актьор твърди, че никак не е бил развълнуван от света на въображението – особено когато го изобразява като мъничък, скучен портокал.

Грант се появява като този герой в новата предистория на „Чарли и шоколадовата фабрика“ – „Уонка“, която тръгва по кината по-късно този месец. Въпреки фантастичния свят, в който се развива филмът, актьорът каза пред репортерите по време на скорошна пресконференция, че заснемането на филма е било „драйвинг“ поради използването на motion capture от режисьора Пол Кинг, за да изобрази тялото му с малък размер.

„Беше като венец от тръни, много неудобно“, обясни Грант за камерата, която е носел около главата си. „Много мрънках около това. Мразех тази камера.“

Хю и

Хю и съпругата му Анна; Снимка: Getty Images

Грант отбелязва пред Metro, че не е бил сигурен дали трябва да играе с тялото си или не, докато е снимал сцените си, но така и никога не е получил задоволителен отговор от режисьора.

„И честно казано, това, което направих с тялото си, беше ужасно и всичко беше заменено с аниматор“, продължи той, отбелязвайки, че танцовите сцени на героя му във филма „трябвало“ да са забавно преживяване за него, но не са били такива, защото впоследствие ги е нарисувал аниматор.

На въпроса дали според него крайният продукт на „Уонка“ си е заслужавал всичките жертви, които е направил, Грант отговори: „Не, наистина“, което накара колегите му да избухнат в смях.

По-късно Грант изясни, че няма нищо против Уонка в частност. „Малко мразя да правя такива филми, но имам много деца и се нуждая от пари“, каза той със сарказъм. Грант е баща на пет деца – той споделя дъщеря Табита, на 12 и син Джон, на 11, с бившата си половинка Тинглан Хонг, син Феликс, на 9, 6-годишна дъщеря и 5-годишно дете, родено през 2018 г. със съпругата си Анна Ебърщайн.

Сарказмът на Грант не е нещо, което режисьорът Пол Кинг намира за обидно. Всъщност понякога хапливото поведение на актьора го прави идеален за ролята му във фантастичния приключенски филм. Режисьорът каза, че Грант притежава точните качества, необходими, за да изобрази сприхавия Оомпа Лумпа срещу вечно оптимистичния и пакостлив Уили Уонка, в ролята на Тимъти Шаламе.

„Уонка“ следва ексцентричния шоколатиер в едно от най-ранните му приключения, където среща първия си Оомпа Лумпа. С множество музикални номера, включени във филма, Грант не е бил единственият член на актьорския състав, който се е чувствал нервен от навлизането в приказния свят.

27-годишният Шаламе каза пред People миналия месец, че на вокалите му е използвана „много автоматична настройка“, но се чувства по-оптимистично от Грант относно изпълнението си.

„Хареса ми преживяването. Майка ми е учителка по танци, а баба ми беше танцьорка, сестра ми е танцьорка, така че винаги съм бил около това, но има голяма разлика между това да съм около това и да трябва да го правя.“

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари