IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хю Грант се присъединява към Тимъти Шаламе в новия филм Wonka

28 април 2023 08 40

Легендарният актьор ще влезе в ролята на Умпа Лумпа

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

След серията от критики заради странното си поведение на червения килим по време на наградите „Оскар“ тази година, името на Хю Грант най-накрая бе свързано с нещо положително, а именно новата му роля.

62-годишният актьор беше избран да изиграе персонажа Умпа Лумпа в новия филм Wonka, който се явява като предистория на познатия „Чарли и шоколадовата фабрика“. Грант ще си партнира с Тимъти Шаламе, който влиза в ролята на Уили Уонка, ексцентричният майстор на шоколади. Ролята на Хю беше разкрита по време на събитието CinemaCon в Лас Вегас, където бе показан и кратък клип на предстоящия филм.

„Мисля, че това е първият път, в който хората видяха Хю Грант като Умпа Лумпа. Беше много забавно преживяване. Хю е един от най-великите. Беше мечта да работя с него“, каза Шаламе на публиката след края на трейлъра. Режисьорът Пол Кинг също каза, че героят на Грант не е бил по-висок от коляното и се отличава с оранжева кожа.

В краткия клип, показан пред публиката на CinemaCon, Уили Уонка открива нисичкия оранжев мъж в стъклен ковчег, като героят на Грант дори прави няколко забавни танцови движения, с които развесели аудиторията. Когато Уонка влиза в кадър, Умпа Лумпа му крещи да го пусне, но героят на Тимъти Шаламе само казва: „Ти си забавният малък мъж, който ме преследва!“. След като Уили не може да се сети кой всъщност е Умпа Лумпа, героят започва да пее песен, с която да освежи паметта му.

Тимъти Шаламе заяви от сцената, че във филма ще участват още Роуън Аткинсън, Оливия Колмън и Кийгън-Майкъл Кей. „За мен беше мечта, като американски актьор, да работя с тези британски актьори“, призна той. До този момент обаче не става ясно точно какви роли ще изпълняват другите три холивудски величия, като техните герои не присъстваха в краткия клип, показан във Вегас.

Филмът „Уонка“ разказва за младия Уили Уонка преди той да се превърне в известния шоколадов магнат, измислен от автора Роалд Дал в оригинала „Чарли и шоколадовата фабрика“ през 1964 година. Романът беше адаптиран за големия екран два пъти. Джийн Уайлдър изигра Уили Уонка през 1971, а Джони Деп влезе в ролята през 2005 година.

Миналата година Шаламе заяви, че снимането на „Уонка“ му е осигурило бягство. „Сега осъзнавам, че личният живот на обикновения човек може да бъде доста скучен, докато този на артиста е все така вълнуващ“, сподели актьорът в интервю за Vogue през октомври 2022 година. Допълни, че ще има седем музикални изпълнения във филма, за които се подготвял дълго време и се радва, че ще може да покаже този си талант пред публиката.

Първоначално „Уонка“ трябваше да излезе по кината на 17 март 2023 година, но беше отложен за 15 декември. Шаламе беше заснет на няколко пъти в костюма на Уили Уонка, снимайки сцени в Англия, но първият официален поглед към героя му беше разкрит през октомври 2021 година.

Новите звездни двойки – Лео ди Каприо с Ирина Шейк и Тимъти Шаламе с Кайли Дженър

Дженифър Лорънс хваната да целува Тимъти Шаламе

Тимъти Шаламе ще играе Боб Дилън

„Напрежението е истинско, надявам се, че ще издържа“, написа той в социалните мрежи под снимката, на която е с емблематични за Уонка дрехи и аксесоари. Актьорът носи кафява шапка и лилаво кадифено палто, а около него падат снежинки.

Очаква се „Уонка“ да излезе по кината на 15 декември 2023 година.

За още новини от света на звездите, киното и лайфстайла последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари