IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Коледна картичка по кралски

11 декември 2023 09 00

Крал Чарлз III и Камила с поздрав за празниците

Снимка: БГНЕС

Крал Чарлз и кралица Камила продължават една кралска празнична традиция през тази особено царствена година за тях.

75-годишният крал и 76-годишната кралица публикуваха снимката, която са избрали за тазгодишната празнична картичка в събота. Тази година те избраха портрет на фотографа Хюго Бърнанд, направен в Тронната зала на Бъкингамския дворец след коронацията им на 6 май.

„Пожелавам ви много щастлива Коледа и Нова година“, гласи надписът.

Бърнанд застава зад фотоапарата за историческите официални портрети, направени след церемонията по коронясването на крал Чарлз и кралица Камила, след като преди това е бил сватбен фотограф на двойката през 2005 г. (Шест години по-късно кралските особи отново го използват, за да направи официалните портрети на принц Уилям и Кейт Мидълтън в деня на сватбата им през 2011 г.).

Миналата година двойката избра за сезонния поздрав откровена снимка с усмихнатия Чарлз и как Камила гледа с любов към него. Снимката е направена от кралския фотограф Самир Хюсеин по време на Braemar Games - специално изложение на шотландското наследство и техните традиционни игри, което се провежда всяка година в Шотландските планини. Това става в началото на септември, само няколко дни преди смъртта на кралица Елизабет.

През годините крал Чарлз и кралица Камила са правили различни снимки. През 2021 г. тогавашният принц Чарлз и Камила избраха друга откровена снимка, която отразява предпазните мерки, които хората са взели в условията на пандемията от COVID-19, на която Чарлз носи маска и помага на съпругата си да сложи покривало на лицето си по време на Кралския Аскот. 

През 2020 г. двойката избра непринудена снимка, на която са в цветната градина на Бирхол в Шотландия. През 2019 г. те избраха снимка от едно от най-вълнуващите им кралски задължения през годината: посещението им в Хавана, Куба.

Всяка Коледа кралското семейство се отправя към църквата „Света Мария Магдалена“ за меса, след което изпращат поздравленията си към обществото.

След това те се връщат в Сандрингам, за да се насладят на традиционната празнична трапеза – а тази година се очаква за първи път да се присъедини и семейството на кралица Камила. 

Според редактора на кралското предаване на ITV Крис Шип децата на Камила – Том Паркър Боулс и Лаура Лопес – и други членове на кралското семейство ще присъстват на обяда тази година.

В минали години кралица Камила напускаше коледната сбирка на кралското семейство в следобедните часове, за да прекара време с децата и внуците си на празника.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари