IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Матю Пери бил трезвен 19 месеца преди смъртта си

20 декември 2023 08 30

Актьорът почина на 28 октомври в дома си в Лос Анджелис

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Още дълго време ще се говори за смъртта на Матю Пери. Любимият герой от „Приятели“ напусна този свят преждевременно на 54-годишна възраст. Той бе намерен в дома си в Лос Анджелис, удавен в джакузито. Полицаите бяха категорични, че няма следи от насилие, както и че не са намерили наркотици, опиати или алкохол около тялото на Пери. 

Преди седмица излезе и официалният доклад на съдебния лекар, в който се посочва причината за смъртта на актьора. Оказва се, че в тялото му са били намерени следи от кетамин, използван за лечение на зависимости. Според аутопсията, последната терапия на Пери е била седмица и половина преди смъртта му. Въпреки това, патологът посочва, че намереният кетамин няма как да е бил от предписаните, защото животът на лекарството в тялото е 3-4 часа или дори по-малко. 

Приятели Гети

Снимка: Getty Images

Аутопсията заключава, че Матю Пери е бил трезвен 19 месеца преди смъртта си, която бе описана като „инцидент“. Лекарството, което той е използвал за лечение на зависимостите си, е одобрено от американската администрация по храните и лекарствата за лечение на разстройство или злоупотреба с опиати. 

Кетаминът е дисоциативен анестетик, който има някои халюциногенни ефекти. Той изкривява възприемането на зрението и звука и кара потребителя да се чувства откъснат от света и без контрол. Може да предизвика състояние на седация – усещане за спокойствие и релаксация – неподвижност, облекчаване на болката и амнезия. 

Аутопсията на Пери посочва, че той е починал поради острите ефекти на лекарството. Удавяне, коронарна артериална болест и ефектите на бупренорфин – лекарство, използвано за лечение на разстройство, свързано с употреба на опиоиди – също бяха посочени като допринасящи фактори за смъртта.

Приятели

Снимка: Getty Images

В доклада си съдебният лекар пише, че смъртта е настъпила от неизвестен прием на наркотици, като Пери е бил намерен в безсъзнание в личния си басейн. Въпреки че в дома му са били открити лекарства с рецепта или опиати, аутопсията показва, че нищо не е било в близост до тялото. Лекарят заключава, че няма следи от насилствена смърт или фатална травма

„Поради високите нива на кетамин, открити в кръвните му проби след смъртта, основните смъртоносни ефекти биха били както сърдечносъдова свръхстимулация, така и респираторна депресия“, заявява съдебният лекар в доклада си. Допълва, че удавянето се е случило най-вероятно, когато Пери вече е бил в безсъзнание и се е потопил.

Мат Лебланк,

Снимка: Getty Images

Приживе Матю написа книгата „Приятели, любовници и голямото ужасно нещо“, в която разказва за дългата си борба със зависимостта. Той сподели, че е похарчил близо 9 милиона долара за възстановяването си, влизал е поне 15 пъти в рехабилитационни клиники и е бил на крачка от смъртта заради болестта си. 

Дейвид Шуимър за Матю Пери: Ти превърна шестима непознати в едно семейство

Лиса Кудроу към Матю Пери: Благодаря ти за най-добрите 10 години

Кортни Кокс сподели любим момент от „Приятели“ с Матю Пери

„Исках да споделя всичко това, когато вече съм в безопасност от другата страна. Трябваше да изчакам, докато съм напълно трезвен и далеч от активната болест на алкохолизма и зависимостта. Тогава вече можех да напиша всичко това. Сигурен съм, че ще помогне на хората“, казва той пред списание People за мемоара си. 

Мат Лебланк,

Снимка: Getty Images

Преди смъртта си Пери имаше планове да основе фондация, която да помага на всеки, борещ се със същите проблеми като него. Заветът му бе изпълнен от семейството му, което създаде организация на негово име. 

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари