IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кортни Кокс сподели любим момент от „Приятели“ с Матю Пери

16 ноември 2023 10 30

Актьорът почина на 28 октомври

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Кортни Кокс си спомня за прекрасните моменти, които е имала със своя телевизионен съпруг, Матю Пери, на фона на внезапната му смърт.

Преди ден актрисата използва социалните мрежи, за да сподели видео, под което изрази емоциите, които изпитва след загубата на колегата си. Кокс, която изигра Моника Гелър в продължение на 10 сезона на „Приятели“, беше сред опечалените гости на частното погребение на Матю в края на месец октомври. Тогава тя се събра с колегите си Дженифър Анистън, Мат Лебланк, Дейвид Шуимър и Лиса Кудроу

„Много съм благодарна за всеки момент, който имах с теб, Мати, и ми липсваш всеки ден. Когато работиш с някого толко дълго време, колкото аз с Матю, имате хиляди моменти, които искате да споделите. Засега показвам един от любимите ми“, написа актрисата в Instagram.

Споделеният клип съдържа сцена от четвъртия сезон на „Приятели“, в който Рос Гелър (Дейвид Шуимър) трябва да се ожени за Емили. Сватбата се провежда в Лондон, заради което всички приятели, без Фийби, която е бременна с тризнаците на брат си, заминават за Великобритания. По време на репетиционната вечеря в нощта преди сватбата, Чандлър и Моника се сближават прекалено много, а на сутринта ги заварваме в едно легло. 

Видеото на Кокс съдържа момента, в който Рос нахлува в стаята на Чандлър, който лежи в леглото си. Гелър развълнувано крещи, че ще се омъжва днес, но след като излиза от стаята, Моника се показва изпод чаршафа, питайки дали брат ѝ е разбрал, че е там. 

В описанието Кортни обяснява малко повече за историята, пишейки че Чандлър и Моника е трябвало да имат само кратък флирт в Лондон. Но заради реакцията на публиката, това става началото на тяхната любовна история. „В тази сцена, точно преди да започнат снимките, той ми прошепна нещо забавно, което да кажа пред всички. Често правеше такива неща. Той беше забавен и беше мил“, пише актрисата за покойния си колега. 

След като приключват снимките по „Приятели“ през 2004 година, Кокс и Пери остават близки и дори на няколко пъти споделят снимки от срещите си. 

През 2019 година актрисата публикува селфи с приятеля си, пишейки в стил Моника и Чандлър. „Познайте с кого обядвах днес... ЗНАМ! Мога ли да бъда по-щастлива“, написа тя и добави хаштаг „истински приятели“. Лиса Кудроу, която изигра ролята на Фийби Буфе в ситкома от 90-те, коментира публикацията с „Късметлийка“. 

Срещата им преди 4 години се състоя, след като Пери претърпя перфорация на червата, която го прикова на легло в продължение на три месеца. По това време източник сподели пред списание People, че актьорът е бил много болен, когато е постъпил в болницата и състоянието му е било доста сериозно. 

През годините Кокс и Пери споделяха множество общи моменти – от поздрави за рождени дни до забавни размени на реплики, оставяйки верни на героите си от „Приятели“. 

Фотобомба: Кортни Кокс отново е Моника Гелър

Кортни Кокс: Не помня заснемането на много епизоди от „Приятели“

Кортни Кокс: Матю Пери беше под голямо напрежение по време на „Приятели“

През 2013 година Кортни гостува в ситкома на Матю Go On като потенциален любовен интерес за героя му. Въпреки че се оказва, че двамата не си подхождат, феновете харесаха появата на актрисата, както и самия Пери. 

„Някои дами могат да направят дори гробищата да изглеждат добре. Благодаря, че се присъедини към нас КК“, написа той в Туитър. Актрисата също сподели снимка от снимачната площадка, пишейки „Моят първи съпруг“. 

На 52-ия рожден ден на Пери, през 2021 година, Кокс сподели снимка с актьора в своята история в Instagram, пишейки „Честит рожден ден на един от най-забавните хора, които познавам“

Малко след събирането на целия актьорски състав за специален епизод през 2021 година, Кортни говори за начина, по който Матю се справя със здравословните си проблеми в последните години. 

„Той имаше трудности за известно време. Мисля, че сега се справя добре“, каза тя пред Sunday Times. Допълва, че Пери е изпитвал огромно напрежение по време на снимките на „Приятели“, което самият той си е поставял, защото е искал да бъде харесван от публиката. 

В интервю за списание People миналата година Матю споделя, че колегите му от незабравимия ситком са били хората, които най-много са му помогнали да превъзмогне зависимостите си. Описва групата им като много свързана и пълна с хора, които се обичат. 

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари