IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Колегите на Матю Пери от „Приятели“ проговориха за смъртта му

31 октомври 2023 10 30

Дженифър Анистън, Лиса Кудроу, Мат Лебланк, Кортни Кокс и Дейвид Шуимър изпратиха общо изявление до медиите

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

След затишието от два дни, колегите на Матю Пери излязоха с официално съобщение за смъртта му. Дженифър Анистън, Лиса Кудроу, Мат Лебланк, Кортни Кокс и Дейвид Шуимър проговориха пред медиите за загубата на своя приятел. 

„Ние сме напълно опустошени от загубата на Матю. Ние бяхме повече от колеги. Ние бяхме семейство. Няма какво много да кажем, но в момента ще си дадем малко време за да тъжим и да осмислим тази неизмерима загуба. След време ще кажем повече, както и когато сме готови. Засега нашите мисли и молитви са изпратени към семейството на Матю, неговите приятели и всички по света, които го обичаха“, гласи съобщение, подписано от Анистън, Кокс, Кудроу, Лебланк и Шуимър. 

Приятели Гети

Снимка: Getty Images

В продължение на 10 години Пери беше част от великолепната шесторка на „Приятели“, влизайки в ролята на Чандлър Бинг – невероятно забавно изпълнение, което му донесе и номинация за „Еми“ през 2002 година. Героят му е един от най-обичаните заради своите остроумни коментари и шеги, които, в част от шоуто, са импровизирани от самия Пери. 

Създателите на „Приятели“ – Дейвид Крейн и Марта Кауфман, както и продуцентът Кевин Брайт излязоха с общо съобщение за смъртта на Пери още в неделя. 

„Ние сме шокирани и дълбоко, дълбоко натъжени от смъртта на нашия любим приятел Матю. Всичко това ни изглежда невъзможно. Всичко, което можем да кажем, е че се чувстваме благословени да сме били част от неговия живот. Той беше брилянтен талант“, написаха те до медиите. 

Говорейки за ролята на Пери, която му носи световна слава, триото отбелязва „Клише е да се казва, че един актьор превръща една роля в своя емблема, но в случая на Матю, няма по-правилен израз. От първия ден, в който го чухме да се превъплъщава в Чандлър Бинг, знаехме, че няма друг по-подходящ“.

Изявлението на Кауфман, Крейн и Брайт продължава с „Винаги ще ценим радостта, светлината и интелигентността, която той носеше във всеки един момент – не само в работата си, но и в живота. Той винаги беше най-забавният човек в стаята. Нещо повече, той беше най-милият, с щедро и безкористно сърце“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ELLE (@ellefr)

Съобщението приключва със съболезнования към семейството и всеки, който скърби за смъртта на Пери, както и намек за епизодите от „Приятели“, които винаги бяха озаглавени „Този, където...“. Сега Кауфман, Брайт и Крейн написаха „Това наистина е Този, където сърцата на всички ни са разбити“.

В книгата от 2004 година Friends... 'Till the End, Пери си спомня, че е започнал работа в „Приятели“, когато е бил на 24 години, приключвайки 10 години по-късно, описвайки този период в живота на всеки човек като много важен. По думите му, да го изживееш под светлината на прожекторите, никак не е лесно. 

„В началото се срещаш с известността, която аз исках цял живот. Но после преминаваш през онази фаза, в която вече искаш хората да спрат да те зяпат“, казва актьорът. Допълва, че в един момент, може би преминаваш през всички трудности и се фокусираш върху неща от живота ти, които те приземяват като семейството и добрите приятели. 

През 2021 година Пери даде интервю пред списание People, където заяви, че винаги може да се обади на колегите си от „Приятели“ и да си поговори с тях така, сякаш не са се разделяли. Година по-късно, когато той промотираше книгата си „Приятели, любовници и голямото ужасно нещо“, призна, че останалите от шесторката са го подкрепяли по време на борбата му със зависимостите

„Те разбираха и бяха търпеливи. Ние сме като пингвините. В природата, когато един пингвин е болен или много ранен, останалите го заобикалят, подпират го и се разхождат с него, докато той не може да ходи сам. Това е нещо, което актьорският състав направи за мен“.

Пери беше намерен мъртъв в дома си в Лос Анджелис в събота вечерта. Той беше на 54 години. Според TMZ, от полицията посочват, че няма намерени наркотици на мястото. Също така няма признаци и на насилие или намеса в смъртта на актьора. 

Лиса Кудроу няма да осиновява кучето на Матю Пери, защото не е имал такова

Разбира се, както след всяка смърт на известна личност, таблоидите започнаха да измислят всякакви истории, за да съберат четения. Така се появи твърдението, че Лиса Кудроу, която влиза в ролята на Фийби Буфе в „Приятели“, смята да осинови кучето на Матю Пери. Това обаче не е вярно, тъй като актьорът не е притежавал куче преди да почине. 

Пери все пак е имал домашни любимци през живота си, като кучето Алфред, което споделяше с бившата си годеница Моли Хъртуиц. Двамата започнаха да излизат през 2018 година, сгодиха се през ноември 2020, но се разделиха през юни 2021. 

След раздялата Алфред присъства редовно в публикациите на Моли в социалните мрежи, което означава, че той е останал в нейните грижи. „Алфи е на три. Той е много досаден в по-голяма част от времето, но също така е най-обичливият на света. Влезе в живота ми в момент на голяма депресия и успя да ме откъсне от нея. Той също така е много сладък. Наздраве за теб, Алфредо“, написа тя в социалните мрежи през септември. 

Дженифър Анистън: Едно цяло поколение смята „Приятели“ за обиден сериал

Матю Пери: Иска ми се с колегите от „Приятели“ да се виждаме по-често

Приятели завинаги: Дейвид Шуимър и Дженифър Анистън със закачка в интернет

В понеделник Хъртуиц си спомни за покойния Пери, публикувайки негова снимка в гръб, на която актьорът гледа към красив и заснежен град. 

„Щеше да му хареса, че светът говори за таланта му. И той наистина беше много талантлив. Преди събирането на актьорите от „Приятели“, изглеждахме целия сериал заедно. Беше толкова добър“, пише тя. Допълва, че уважението и оценяването на добрия хумор е било едно от нещата, които ги е сближило. „Да бъда с него, когато той открива отново своята брилянтност, беше магическо“. 

Макар Пери да притежава неоспорим талант, Моли казва, че го е познавала и в друга светлина. „Макар да го обичах много, той беше сложен и причиняваше болка, която не познавах дотогава. Никой друг, освен Матю Лангфорд Пери, нямаше такова влияние върху зрелия ми живот. Изпитвам огромна благодарност за това, за всичко, което научих от нашата връзка“

Хъртуиц завърши съобщението си с надеждата, че Матю най-накрая е намерил покой и спокойствието, което е търсил цял живот. 

За да научавате още новини от света на звездите, последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари