IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Калиста Флокхарт откровено за анорексията

30 януари 2024 10 30

Слухове или истинска диагноза

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Калиста Флокхарт говори откровено за слуховете за анорексия, които я преследват в ранните години от кариерата ѝ. 

В ново интервю за New York Times, публикувано преди дни, 59-годишната актриса обясни какво влияние са имали фалшивите твърдения за здравословното ѝ състояние. Флокхарт споделя, че слуховете за анорексията са се отразили негативно както върху физическото, така и върху психическото ѝ състояние. 

„Предполагам, че бях лесна мишена. Беше болезнено, беше сложно. Обожавах да работя в „Али Макбийл“, но тези слухове превърнаха изживяването в тъга“, казва тя относно постоянните дискусии за теглото ѝ, които започват, след като приема ролята на Али Макбийл в едноименния сериал на Fox, който се излъчва от 1997 до 2002 година. 

Флокхарт продължава „Заради тези слухове страдах от безсъние и депресия. Наистина смятах, че това ще провали кариерата ми. Не мислех, че някой ще ме наеме отново, защото ще смятат, че имам анорексия, което ще приключи живота ми в Холивуд“

Единственото нещо, което спасява актрисата по това време, е стабилната работа и множеството снимачни часове, които са отнемали вниманието ѝ от фалшивите слухове. 

„Имаше дни, в които бях много наранена, засрамена и ядосана. Постоянно си казвах, че съм добър човек и никога не съм се държала лошо с останалите. Наистина го вярвам и съм уверена в това“, казва още Флокхарт. 

Калиста Флокхарт

Снимка: Getty Images

Според Mayo Clinic, анорексията е хранително разстройство, характеризиращо се с необичайно ниско телесно тегло, силен страх от напълняване и изкривено възприемане на теглото. Хората с анорексия придават голямо значение на контролирането на теглото и формата си, като използват екстремни усилия, които могат да попречат на живота им. 

Флокхарт е категорична, че никога не е следяла теглото си и фигурата ѝ се дължи на гени. По думите ѝ, майка ѝ също е била ниска и слаба. 

Харисън Форд се просълзи заради съпругата си Калиста Флокхарт

Влюбени на червения килим – Харисън Форд и Калиста Флокхарт

Харисън Форд и Калиста Флокхарт сияят от гордост на дипломирането на сина си

Звездата от Supergirl признава, че не се е замисляла за вредните слухове за хранително разстройство от дълго време, но отбелязва, че те са несправедливи и не смята, че биха се случили в днешно време. „Сега ще го нарекат бодишейминг. Не съм мислила за това от дълго време, но наистина не е добре да обвиняваш някого, че има болест, с която много хора наистина се борят“, каза тя пред New York Times. 

Харисън Форд

Калиста и Харисън Форд. Снимка: Getty Images

Съпругата на Харисън Форд допълва, че в момента гледа свои стари снимки и не вижда разлика в тялото си. Сега обаче никой не ѝ прави проблеми, защото културата в Холивуд и по света се е променила и обществото не обръща толкова внимание на телата на хората. 

За още новини от света на звездите и лайфстайла последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари