IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Уилям с първи думи за състоянието на баща си

8 февруари 2024 14 30

Престолонаследникът с първа поява след здравословните проблеми в семейството му

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Принц Уилям се появи за първи път на публичната сцена след операцията на съпругата му Кейт и съобщаването за раковата диагноза на баща му Чарлз. 

41-годишният престолонаследник на великобританския трон изнесе реч на галавечерята, организирана от благотворителната организация Air Ambulance в Лондон. Той благодари на всички за милите пожелания и съобщения, които семейството му е получило през последните седмици. „Това значи много за нас“, каза принцът. 

За да запази настроението малко по-ведро, Уилям включи и лека шега в изказването си. „Както се знае, през последните седмици фокусът ни е насочен към медицински въпроси. Затова реших да дойда на събитие за въздушните линейки, за да се разнообразя“, пошегува се принцът. 

След това той отдели време, за да похвали класата на лондонските въздушни линейки, в чиято чест бе организирано събитието. По думите му, тези екипи могат да се появяват на всяко едно място по-бързо от необходимото и по този начин да спасят човешки животи, които никой друг не може да спаси. 

Организацията се опитва да събере 19 милиона долара до края на тази есен. „Тук, в Лондон, настоящата въздушна Спешна помощ се справя чудесно. Но столицата ни има нужда от нови попълнения. И сме изправени срещу времето. До септември имаме нужда да закупим две червени птици, оборудвани с най-модерните комплекти за реагиране, които да летят в нашето небе“, каза още Уилям. 

Специалният гост на събитието бе Том Круз, който също бе включен в речта на принца. 

„Също така искам да отделя време, за да спомена моя – нашия – пилот, Том Круз. Том, огромни благодарности за твоята подкрепа тази вечер. И Том, ако може да не взимаш нито един от хеликоптерите назаем за следващия си филм, това ще бъде много хубаво. Всички сме виждали на нашите екрани, че ти – как да го кажа – имаш съвсем различно разбиране за класическо возило от останалите“, пошегува се Уилям, с което накара цялата публика да се засмее.

Принцът и Том Круз са се срещали на множество събития, като последното бе през 2022 година в Лондон по време на премиерата на „Топ Гън: Маверик“. Тогава на червения килим стъпи и Кейт Мидълтън. 

Като бивш пилот на въздушна линейка в Източна Англия, принц Уилям е отдаден на подкрепата на спешните служби. Той е патрон на лондонската Air Ambulance от четири години и се издигна във въздуха с един от хеликоптерите на организацията, за да отбележи 30 години от създаването. 

Бъдещият крал на Великобритания изчисти графика си, за да бъде до Кейт Мидълтън и трите им деца – принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи – след операцията на херцогинята на Корнуол. На 16 януари тя се подложи на планувана коремна интервенция, заради която остана две седмици в болница, след което се премести у дома в Уиндзор. Нейните кралски задължения ще трябва да почакат поне до Великден. 

Мълчанието на принц Хари и Меган Маркъл задълбочавало пропастта с принц Уилям

Принц Уилям нарушава вековна традиция в кралското семейство

Принц Хари и принц Уилям имат „таен“ код, който да използват само при криза

По-рано тази седмица стана ясно, че крал Чарлз III е диагностициран с рак и лечението, което се налага, ще го държи далеч от публичните му ангажименти. Смята се, че принц Уилям може да поеме някои от задълженията на баща си в следващите седмици. За момента не се обмисля да се назначи временен крал, който да изпълнява конституционните права на монарха, като той ще продължава да подписва документи и да провежда разговори, но само от дома си. 

„Уилям ще се справи чудесно, но кралят иска да продължи със своите ангажименти по най-добрия начин“, каза кралски източник пред списание People. 

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари