IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Деми Мур все още пази керамиката, която майстори с Патрик Суейзи в „Дух“

16 февруари 2024 17 40

Актрисата говори за покойния си колега в шоуто на Дрю Баримор

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Деми Мур никога няма да забрави Патрик Суейзи и приятелството, което двамата развиват по време на снимките на „Дух“. 

61-годишната актриса гостува в предаването на Дрю Баримор преди няколко дни, където разкри, че все още пази глинените модели, които е направила със Суейзи на снимачната площадка на общия им филм. Мур си спомни и за заснемането на емблематичната сцена от „Дух“, която все още се смята за един от най-романтичните моменти в историята на киното. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by maude® (@getmaude)

Деми сподели пред Баримор, че се запознала със Суейзи само няколко минути преди двамата да работят заедно върху сцената. Актьорът почина през 2009 година от рак на панкреаса. Мур се пошегува, че загубила ума и дума, когато Суейзи се съблича гол до кръста и нямала никакъв проблем той да бъде притиснат до нея за снимките. 

„Все още пазя малките глинени съдове, които направихме. Те обаче са едни от най-тъжните неща, които притежавам“, казва актрисата. 

Мур и Суейзи играят заедно като любовници в „Дух“, партнирайки си с Упи Голдбърг, която печели „Оскар“ за най-добра поддържаща роля. Чернокожата звезда, от своя страна, пък е изключително благодарна на Патрик, тъй като именно заради него тя участва във филма и се сдобива с така желаната статуетка. 

Голдбърг печели „Оскар“ през 1991 година за ролята си на съмнителния екстрасенс Ода Мей Браун. Тя обаче се е нуждаела от допълнително убеждаване, преди да приеме сделката. 

„Получих обаждане от моя агент, Рон Майер, който ми каза, че Патрик Суейзи е нает за филма. Той обаче казал, че няма да подпише, ако аз не играя“, казва Голдбърг в книгата 50 Oscars Nights. Патрик и режисьорът Джери Зукър хващат самолет, за да се срещнат лично с нея, което я накарало да се почувства ценена и спокойна. Голдбърг допълва, че още при първата си среща със Суейзи е разбрала, че двамата ще останат вечни приятели. 

„Около 40 минути след началото на разговора, Патрик ме помоли да приема ролята и аз го направих. Така се случи всичко“, разказва още актрисата. Малко след това Суейзи подписва офертата за „Дух“, където Ода Мей Браун помага на неговия герой да се свърже и да общува от отвъдното с приятелката си, изиграна от Деми Мур. 

Патрик Суейзи умира през 2009 година на 57-годишна възраст след дълга битка с рак на панкреаса. „Той беше секси и мил, и просто един прекрасен човек за мен“, казва Голдбърг. 

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари