IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Христо Шопов беше задържан от полицията – заплашил жена с оръжие

23 февруари 2024 11 46

Бащата на Наум Шопов се е забъркал в съседски скандал и явно нервите не са му издържали

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Полицията задържа актьора Христо Шопов, който в момента се намира в 7-о РПУ в София, съобщи БНТ. Според първоначална информация, синът на  покойния уважаван български актьор Наум Шопов е заплашил жена с оръжие след междусъседски скандал.

Според източници, са иззети три законни пистолета от Христо Шопов. До задържането се е стигнало след като наскоро достигналият 60-годишен юбилей актьор се е скарал със съседка. Той ѝ направил забележка за шум, тя го блъснала и той я избутал.

Христо Шопов е роден на 4 януари 1964 г. в София, България. Той произхожда от семейство на творци, освен баща му Наум Шопов, известни са и неговите майка и сестра – Невена Симеонова и Лиза Шопова (бивша съпруга на актьора Христо Мутафчиев и вдовица на покойния български художник Кольо Карамфилов). Дядото на Христо и Лиза е основател на театъра в Стара Загора.

Най-известната роля на Христо е в номинирания за три награди „Оскар“ филм „Страстите Христови“ на Мел Гибсън. Феновете на българското кино обаче ще запомнят Христо с култовите му роли във „Вчера“, „Любовното лято на един льохман“ и „Маргарит и Маргарита“. 

През годините Христо играе в много спектакли на сцените на различни театри в страната, включително и на тази на Народния театър. Участвал е и в постановки, режисирани от дъщеря му Лиза.

Шопов е женен за актрисата Мариана Станишева. Има дъщеря – Невена, от първия си брак и син – Наум, от втория. Наум Шопов-младши е водещ на предаването „Ергенът“ и в трите му сезона.

За още новини от света на отношенията и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook 

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари