IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дори Даяна не може да ги помири – Уилям и Хари почетоха паметта на майка си отделно

15 март 2024 16 30

Двамата очевидно няма скоро да заровят томахавката

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Какво би казала сега принцеса Даяна, гледайки как любимите ѝ момчета са разделени и не си говорят вече повече от четири години? Феновете на покойната лейди Ди казват с тъга в гласа, че любимата им принцеса сигурно се обръща в гроба заради всичко, което се случва между принцовете Уилям и Хари. Двамата живеят на отделни континенти, без връзка помежду си и дори не се виждат, когато са едновременно в Обединеното кралство. Оказва се, че дори паметта на Даяна не може да ги помири. 

Уилям и Хари почетоха майка си, но отделно и в отделни части на света. Двамата присъстваха на церемонията по раздаване на наградите „Даяна“ на 14 март в Лондон, които се връчват ежегодно в чест на покойната принцеса. Но докато само преди четири години братята заедно откриха статуя в замъка Кенсингтън, на която Даяна е заобиколена от две деца, сега те не могат да делят едно пространство и затова не се появиха един до друг на сцената. 

Принцът на Уелс, който живее в британската столица, посети церемонията лично. За събитието, което почете 20 младежи с наградата Legacy, бъдещият крал на Англия облече класически смокинг и изнесе пламенна реч в чест на майка си. Тазгодишните победители бяха от целия свят, включително Америка, Австралия, Бангладеш, Каймановите острови, Индия, Индонезия, Ямайка, Нигерия, Оман, Пакистан, Румъния, Обединените арабски емирства и Великобритания. 

В своята реч Уилям заяви, че е изключително щастлив да присъства на събитието, за да почете трансформиращите постижения на двадесетте изключителни млади хора от целия свят. По думите му, всяка една история, която бе разказана подробно на публиката, е свидетелство за техния характер, страст и решителност да направят трайна и значима разлика в живота на другите. 

„Пътищата, поети от тези млади хора не са били лесни. Много от тях е трябвало да се справят с несгодите и предразсъдъците, но са били водени от смелост, състрадание и отдаденост – качества, споделяни от майка ми“, каза принцът. 

Той поздрави екипа на организацията за това, че продължава да насърчава младите хора да се стремят към промените, които искат да виждат в света. 

Тазгодишната церемония беше особено важна, тъй като отбеляза 25 години от създаването на наградите. Организацията е основана да отразява вярванията на Даяна в младите хора и промяната, която те могат да направят за света. „Знам, че тя щеше да е поласкана от това да има организация на свое име, която върши толкова вдъхновяваща работа и подкрепя младите хора по целия свят“, добави Уилям. 

„Тя ме научи, че всеки има потенциал да направи добро, че всеки в нужда заслужава подкрепа. Това е наследство, което заедно с Катрин се опитваме да почитаме и чрез нашата работа, награждавайки 50 000 млади хора с наградата Diana през последните 25 години“, заяви принцът. 

След речта на Уилям се появи и принц Хари, но виртуално. Той си поговори с победителите, поздравявайки ги за постигнатите успехи и наградата. По-малкият син на Даяна не пътува до Лондон, а остана при семейството си в Калифорния, където живее от 2020 година. Не е ясно дали Уилям и Хари са координирали съобщенията си, или дали въобще са говорили преди самата церемония. 

Фондацията за раздаване на наградите е създадена през 1999 година, две години след като принцеса Даяна трагично загива в автомобилна катастрофа с тогавашния си приятел Доди Файед. 

Какво означава диагнозата на краля за Уилям, Хари и останалите кралски особи?

Кое е най-трудното препятствие пред принц Хари да се сдобри с принц Уилям?

Мълчанието на принц Хари и Меган Маркъл задълбочавало пропастта с принц Уилям

Последната група победители бяха избрани от независимо жури, председателствано от баронеса Дорийн Лоурънс, и бяха избрани сред набор от изключителни личности, които вече са признати за влиянието си върху обществото с наградата „Даяна“ през 2022 или 2023 година. 

Главният изпълнителен директор на организацията, Теси Оджо, каза „Докато отбелязваме началото на нашата 25-а годишнина, тези млади хора не биха могли да бъдат по-подходяща почит и наследство към Даяна, покойната принцеса на Уелс, и нейната вяра, че младите имат силата да променят света“

„Чрез тяхната смелост, безкористност и чиста решителност, те карат промяната да се случи, често въпреки несгодите. Тяхното състрадание, решителност и свобода на действие да направят положителна промяна днес и през следващите години са огромни“, допълни тя. 

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари