IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жизел Бюндхен разкри каква е единствената храна, която никога не консумира

21 март 2024 10 30

Разберете повече за диетата и тренировъчния режим на супермодела

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Жизел Бюндхен за първи път беше напълно откровена относно своя хранителен режим и ежедневните тренировки, които я държат в топ форма и на 43 години. Бразилският супермодел разкри и каква е единствената храна, която никога не консумира.

Красавицата открехна завесата на своята рутина за здраве и фитнес, разкривайки че тренира шест дни в седмицата. Жизел сподели пред списание WSJ, в интервю, публикувано в понеделник, следното: „Обичам пилатес, защото претърпях операция на гърба преди три години“.

Тя каза още за своя активен начин на живот: „Обичам да спортувам навън: сърф, плуване, конна езда, волейбол. Когато съм на почивка, правя повече от всичко това. Иначе вдигам тежести около два дни в седмицата и правя кардио също два пъти седмично“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gisele Bündchen (@gisele)

Към своята фитнес рутина Бюндхен добавя и дългите разходки на кучето ѝ, които са два пъти на ден.

Супермоделът съвсем скоро ще пусне на пазара своята първа готварска книга – Nourish („Подхранване: прости рецепти за тялото и душата“). По този повод Бюндхен разкрива и повече за начина си на хранене. Авторката не смята себе си за готвач, но пък разкрива на своите последователи кои са най-любимите ѝ ястия, които могат да се купят в хранителния магазин. Тя е добавила в книгата си рецепти за смутита, салати, супи и вкусни ястия от зеленчуци и меса, които самата тя консумира.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Page Six (@pagesix)

 

Бюндхен споделя още, че започва деня си в 5 часа сутринта с „хладка вода с малко лимон и келтска сол“, след което закусва яйца, ако е тренирала. Тя обаче не пропусна да издаде и една малка подробност относно красотата си: „Първото нещо, което правя сутрин е да си сложа кислородна маска на лицето.“ 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gisele Bündchen (@gisele)

Тя споделя още за сутрешната си рутина следното: „Обичам авокадо. Слагам си го в омлет или фритата. Понякога пия смути. Винаги си правя бадемова паста, за да приема малко протеин“.

Знаменитата блондинка дава да се разбере, че никога не консумира бяла захар, като нарече съставката „отрова“. Тя отбелязва: „Има толкова много други начини, по които можете да подсладите храната си и които са вкусни – мед, кленов сироп, фурми.“ В книгата си Жизел публикува и няколко рецепти за здравословни сладкиши, които тя самата обожава.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gisele Bündchen (@gisele)

 

Жизел споделя, че дължи благосъстоянието си най-вече на медитация. Тя приписва на своите „асани“, разтягания и медитация заслугите да остане здраво стъпила на земята. Бюндхен редовно дава на своите последователи в Instagram бързи погледи от своята уелнес рутина, а медитацията смята за важно „оттегляне за момент за размисъл“.

Жизел не споменава нищо в интервюто за тренировките си по джиу-джицу с настоящето си гадже Хоаким Валенте, но пък разкрива, че ѝ е „трудно“ да балансира между живота и кариерата си на работеща майка.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gisele Bündchen (@gisele)

„Когато децата ми са с мен, те имат толкова много дейности, че ми е трудно да напасвам моя график с техния график, продължава Бюндхен. Тя има 14-годишен син Бенджамин и 11-годишна дъщеря Вивиан от вече бившия си съпруг Том Брейди.

Том и Жизел се разведоха през 2022 г. след 13-годишен брак, а впоследствие бившият ангел на Victoria’s Secret започна връзка с треньора си Валенте, но все още не е говорила официално за връзката им.

За още новини от света на модата и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари