IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сара Фъргюсън проговори за раковата диагноза на Кейт Мидълтън

28 март 2024 11 00

Херцогинята на Йорк се бори с рак на кожата след победата над рака на гърдата

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Сара Фъргюсън сподели своята гледна точка след новината, че друга кралска особа – Кейт Мидълтън – се бори с раково заболяване. 

64-годишната херцогиня на Йорк разкри през януари, че е диагностицирана с рак на кожата, след като успешно премина през битката с рака на гърдата миналата година. Сега тя изрази пълната си подкрепа към 42-годишната принцеса на Уелс, която преди седмица сподели със света, че се бори с раково заболяване. 

„Всичките ми мисли и молитви са с принцесата на Уелс, която започва своето лечение. Знам, че тя ще бъде заобиколена от семейна любов и всички ще се молят за нейното пълно възстановяване“, написа Сара в Instagram в понеделник, три дни след новината на Кейт. 

Фърги, както херцогинята на Йорк е популярна сред обществото, продължи с думите „Като човек, който се е изправял пред лицето на рака в последните месеци, напълно се възхищавам на начина, по който тя говори публично за диагнозата си и знам, че това ще помогне страшно много на всички, които се борят с подобни заболявания. Надявам се да ѝ бъде осигурено времето, пространството и спокойствието, за да се излекува“

Сара, която се омъжи за принц Андрю през 1986 година и се разведе 10 години по-късно, остава близка с кралското семейство. Тя не изпълнява задължения в името на короната, но често е канена на официални събития и може да бъде забелязана в компанията на монарсите. Наскоро херцогинята разкри, че е получила добри новини за здравето си. По думите ѝ, ракът на кожата не се е разпространил, което означава, че лечението дава резултат

„Това е най-добрата новина, която тя може да получи на този етап“, каза неин приятел по-рано през месеца. Той допълни, че Фърги продължава да си прави рутинни прегледи на всеки 12 седмици, но засега е спокойна и облекчена от резултатите. 

В допълнение към принцеса Кейт и херцогинята на Йорк, крал Чарлз също се бори с рак. 75-годишният монарх разкри диагнозата си на 5 февруари. 

„По време на скорошната болнична процедура на краля за доброкачествено уголемяване на простатата беше отбелязан отделен проблем, който предизвиква безпокойство. Последвалите диагностични тестове идентифицираха форма на рак“, се казваше в официалното изявление по това време. Говорителите на краля заявиха, че той веднага е започнал график с редовни лечения, през което време ще отложи публичните си задължения. Чарлз все пак ще продължи да се занимава с държавни дела и официални документи, както обикновено. 

На фона на тежката диагноза, кралят ще присъства на празненствата по случай Великден. Той и съпругата му Камила ще посетят ежегодната служба в църквата „Свети Георги“ в Уиндзор в неделя. Други членове на кралското семейство също се очаква да пристигнат, но Кейт Мидълтън и принц Уилям ще пропуснат. 

Сара Фъргюсън, херцогинята на Йорк, е диагностицирана с рак на кожата

Принцеси в черно: Принцесите Беатрис и Юджийн, и майка им – Сара Фъргюсън, показаха блясък в черни рокли

Сара Фъргюсън прекарала осем часа на операционната маса

Миналия петък принцесата на Уелс сподели видеосъобщение, в което разкри, че постоперативни тестове след направената ѝ коремна операция през януари са открили наличие на ракови клетки. 

„Именно затова медицинският ми екип ме посъветва да започна курс на превантивна химиотерапия и сега съм в ранните стадии на лечението“, каза тя. 

Принцесата се обърна към медиите и феновете с молба за пространство и спокойствие по време на този тежък период, за да може семейството ѝ да се справи със ситуацията по възможно най-добрия начин. Тя също така се надява медиите да не притесняват децата й, които в момента са в почивка от училище и прекарват време с родителите си. 

За още новини от света на модата и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари