IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лиъм Хемсуърт трансформира тялото си – заприлича още повече на брат си Крис

17 април 2024 12 30

Японски тренировъчен план табата стои зад неговото покачване на мускулна маса

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Лиъм Хемсуърт наскоро публикува своя снимка в Instagram профила си, показвайки новото си тяло на бодибилдър. Австралийският актьор и бивш съпруг на поп мегазвездата Майли Сайръс изглежда почти неузнаваем днес в сравнение с предишната си стройна фигура. Хемсуърт винаги е имал здраво, но по-фино телосложение от брат си Крис, но напоследък той има изключително релефни гръдни мускули и рамене.

Оказва се, че Лиъм е преобразил тялото си за новата роля на сърцеразбивача Гералт от Ривия във фантастичната драма на Netflix The Witcher.

Но как точно звездата от „Игрите на глада“ успя да постигне такова изключително количество мускули за малко повече от година?

Приближени на звездата разкриват, че впечатляващата нова физика на г-н Хемсуърт се дължи най-вече на интензивна форма на японска интервална тренировка, която първоначално е била предназначена да приведе във форма състезателите по скоростно каране на кънки в Япония.

Хемсуърт публикува това свое селфи, показващо напредъка му по отношение на мускулна маса, в личния си акаунт на 5 април, благодарейки на феновете за подкрепата им за новия му филм Land of Bad.

Оказва се, че тренировката, наречена табата, се оказва решаваща за екстремното увеличаване на мускулите на Хемсуърт. Тази тренировка е измислена през 1996 г. от д-р Изуми Табата от Националния институт по фитнес и спорт в префектура Кагошима.

Д-р Табата и колегите му го разработват като средство за обучение на олимпийски състезатели по скоростно пързаляне, според Total Body Tabata. Той установява, че това е по-ефективен начин за изгаряне на калории и увеличаване на сърдечната честота от тренировка с умерена интензивност, продължила повече от час.

Съвременните версии на тренировката включват извършване на възможно най-много повторения на няколко различни упражнения с телесно тегло за кратък период от време с много кратки почивки между тях. Това е форма на високоинтензивно интервално обучение (HIIT), което завладява света на фитнеса през последното десетилетие.

Целта е да повишите сърдечната си честота до целево ниво за кратък период, така че да можете да изгаряте калории, като същевременно изграждате мускули.

Това често превключване между упражнения може да ви помогне да изгорите повече калории, отколкото го правите нормално с по-малко интензивна тренировка за един час.

„Наистина харесвам табата. Тренировки с висок интензитет, определени във времето, при които правите куп различни упражнения като бърпи, клякания със собствено тегло, набирания, лицеви опори, напади“, казва Хемсуърт пред Men's Health.

Заедно с табата, актьорът включва пет силови тренировки от 60 до 90 минути на седмица. Това включва мъртва тяга, клекове, лицеви опори, напади и набирания.

Освен това, понякога завършва сесията във фитнеса с малко кардио – сякаш ускоряващата сърдечната честота на табата не е достатъчна. По-специално той обича да кара колело, гребане, спринт и плуване.

Извън фитнес залата Хемсуърт каза по-рано пред Men's Health, че обича да прекарва времето си в игра на баскетбол и футбол, колоездене, сърф и ходене на походи. Това е от ключово значение за изграждането на функционална сила, каза Люк Зоки, личен треньор на братята Хемсуърт, пред Men's Health.

„Лиъм искаше да бъде във форма, силен и функционален, а и обича да се фокусира върху упражнения, които подобряват дълголетието“, добави неговият треньор.

За още новини от света на здравето и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари