IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фондацията на принц Хари и Меган Маркъл е обявена за престъпна

15 май 2024 08 30

Наредено й е да спре да харчи или да иска пари

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

На Меган Маркъл и принц Хари беше наредено да спрат да събират или харчат средства за своята фондация Archewell, след като бяха обявени за престъпници от калифорнийския регистър на благотворителните организации и организациите за набиране на средства. Източник, близък до Archewell, казва пред списание People, че първоначалният чек е изпратен, но не е получен. От фондацията очакват бързото разрешаване на проблема. 

На 3 май главният прокурор на Калифорния, Роб Бонта, издал известие за просрочие от името на Регистъра на благотворителните организации и организациите за набиране на средства към фондация Archewell. Според документа, инциативата на Меган и Хари е вписана като просрочена в регистъра поради това, че не е представила необходимите годишни отчети и/или такси за подновяване. 

"Организация, която е посочена като престъпник, не е в добро състояние и й е забранено да участва в действия, за които се изисква регистрация, включително набиране или изплащане на благотворителни средства", гласи описанието за Archewell в документите. В тях се допълва, че организацията може също да подлежи на санкции и нейната регистрация може да бъде спряна или отменена от Регистъра. 

Според източник, близък до фондацията, организацията е подала документи навреме, но изпратеният чек така и не е получен. От Archewell разбират за това едва когато е издадена бележка за просрочие. Нов чек е изпратен по пощата и от фондацията очакват проблемът да бъде бързо разрешен и отразен в записите в рамките на следващите седем работни дни. 

Писмото от 3 май от главния прокурор чрез Министерството на правосъдието в Калифорния посочва адреса на фондацията като регистриран в Бевърли Хилъс, което е на около два часа от дома на херцога и херцогинята на Съсекс в Монтесито. Archewell е организация с нестопанска цел, създадена от принц Хари и Меган Маркъл след оттеглянто им от кралското семейство през март 2020 година. 

"Нашата мисия е проста - покажете си, направете добро. Ние посрещаме момента, като се появяваме, предприемаме действия и използваме нашия несравним прожектор, за да вдигнем и обединим общностите - местни и глобални - чрез актове на служба и състрадание", се казва в уебсайта на фондацията. 

Резюме, включено в първоначалния регистрационен формуляр на Archewell, подаден в Калифорния през 2021 година, разширява описанието. 

"Фондация Archewell е организация с нестопанска цел, ориентирана към въздействието, създадена от херцога и херцогинята на Съсекс. Основната цел е да повдига и обединява общности - местни, глобални, онлайн и офлайн - един акт на състрадание в даден момент. Archewell Foundation вярва, че състраданието е определяща културна сила на 21-ви век и чрез своята работа подкрепя нарастваща отбщност от партньорски организации, подхранващи системна културна промяна, слуша хората и техните общности, помага им да разкажат своите истории, поставя реални дейстивя зад техните думи и осветява ново поколение лидери", се казва в него. 

Принц Хари и Меган Маркъл по-рано казаха, че името Archewell е вдъхновено от "arche" - гръцка дума, означаваща "източник на действие" и предшества името на техния 5-годишен син Арчи. Той също така е вдъхновител на името на продуцентската компания на херцога и херцогинята Archewell Productions.

Фондация Archewell сподели две актуализации по време на пътуването на Меган и Хари до Нигерия пре изминалия уикенд. То беше първото им международно пътуване, след като се оттеглиха от кралските си роли през 2020 година, и бе осъществено благодарение на поканата на нигерийския началник щаб на отбраната - най-високият военен служител в страната. 

Принц Хари и Меган Маркъл останаха без изпълнителен директор на Archewell Productions

Новата организация на принц Хари и Меган Маркъл може да се провали

Принц Хари и Меган основаха нова организация

В академията Lightway в Абуджа на 10 май беше обявено, че фондация Archewell разширява партньорството си с фондация GEANCO. Инциативата вече ще включва ресурси за психично здраве и обучение за млади хора, а херцогът и херцогинята на Съсекс говориха на встъпителната среща на върха за менталната грижа. 

Докато бяха в Лагос на 12 май, беше обявен, че фондация Archewell е направила възможно спортната благотворителна организация Giants of Africa, насочена към младежите, да разшири програмата си, за да включи нова адаптивен тенис корт и достъпен спорт в Абуджа. 

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

Ееее ( преди 2 месеца )
Такси да плащат, тия знаят само да взимат, нещо да де плати е извън възприятията им
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар