IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Призоваха принц Хари да се помири с Чарлз III и принц Уилям

16 май 2024 09 00

Как обаче да му се доверяват близките му, след като издава частни семейни разговори?

Снимка: БГНЕС

Принц Хари беше призован да се помири с баща си крал Чарлз III. Новината идва, след като принц Уилям беше удостоен с титлата главнокомандващ на армейския въздушен корпус, което мнозина възприеха като значително „пренебрежение“ към принц Хари.

Херцогът на Съсекс преди това е служил в армейския въздушен корпус. Говорейки пред GB News, коментаторът Ейми Никел-Търнър каза, че Хари би бил „естествено подходящ“ за ролята.

Нейният събеседник Джери Хейс обаче се запита с какво право е трябвало да получи титлата, като се има предвид неговата „нелоялност към кралското семейство“: „Защо да му дават роля, ако обижда близките си в книгата? И то по най-ужасния начин!

Ако той беше ваш роднина, дойде да ви посети и след няколко седмици се появи по телевизията, издаде книга и напише подробно какво си говорим в частни семейни разговори, бихте ли му били лоялни?“

След това Хейс отбеляза, че въпреки това се надява на примирие в кралското семейство: „Но Хари трябва да направи нещо, за да покаже, че обича краля и брат си“.

В момента Чарлз III се лекува от онкологично заболяване. Стана ясно, че покрай това той е загубил усещането си за вкус. Британският монарх призна това по време на посещение в Музея на армейските полети в Мидъл Уолъп, където пристигна със сина си принц Уилям.

Медийни съобщения казват, че монархът е разговарял с ветерана от британската армия Арън Мапълбек, който признал, че е загубил усещането си за вкус, докато също е бил подложен на химиотерапия за рак. Кралят заяви, че е имал същите симптоми по време на лечение на рак.

Чарлз III и принц Уилям рядко се появяват заедно. Но именно в този музей един горд баща официално постави сина си като главнокомандващ на армейския въздушен корпус.

„Позволете ми само да кажа каква голяма радост е да бъда с вас, дори и само за малко“, добави Негово Величество по време на реч пред ветераните и техните семейства.

И докато Чарлз III и принц Уилям се появяват на обществени събития, принц Хари и Меган Маркъл отново са в центъра на скандал. След завръщането на двойката от Нигерия, благотворителната организация Archewell е заплашена от закриване и е обявена за „престъпна организация“.

Причината е, че съпрузите не са платили таксата за регистрация и не са представили годишния финансов отчет. По-рано този месец фондът получи писмо за забавено плащане, предупреждение за глоби и просрочени задължения и заплаха за спиране или отмяна на регистрацията му от главния прокурор на Калифорния. Междувременно Съсекс отписа инцидента като техническа грешка.

„Организация, посочена като нарушител, не е в добро състояние и ѝ е забранено да се занимава с дейности, за които се изисква регистрация, включително събиране или плащане на благотворителни средства. Организацията също може да подлежи на санкции и регистрацията ѝ може да бъде спряна или отменена от Регистъра“, се казва в документа.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари