IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мерил Стрийп, Кейт Уинслет и други красиви жени, които казаха „Не“ на пластичните операции

25 май 2024 18 00

Както казва рекордьорката по номинации за „Оскар“, трябва да приемеш възрастта си

Снимки: БГНЕС

Снимки: БГНЕС

В днешната епоха, когато безброй знаменитости поставят недостижими стандарти за красота чрез козметични процедури, индустрията за грижа за кожата наводнява пазара с продукти против стареене, а филтрите в социалните мрежи изкривяват самовъзприятията, е трудно да приемеш възрастта и начина, по който изглеждаш с напредване на времето. В резултат на това стана необичайно да има хора, които публично се противопоставят на тези тенденции. 

И все пак няколко звезди избраха да говорят против хирургическите подобрения и да приемат естествената си същност. 

„Чувствам се отговорна да се представя такава, каквато съм. Защо да имам нужда от подобрение? В момента съм в разцвета на силите си. Съжалявам, че мислите за бръчките ми като за нещо лошо, но аз съм жена, която е напълно в разцвета на своя живот“, казва бившата моделка Паулина Порижкова пред списание People през октомври 2023 година.

Независимо дали за да се борят срещу обществения натиск да изглеждат млади или за да предотвратят всякакви потенциални козметични катастрофи, тези знаменитости се ангажираха да избягват пластичната хирургия.

Барбра Страйсънд

Барбра Страйсънд

Снимка: БГНЕС

В мемоарите си от 2023 година „Казвам се Барбра“, Барбра Страйсънд разказва за многобройните случаи, когато хората са ѝ предлагали да си направи операция на носа и зъбите, за да напредне с кариерата си в Холивуд.

„Помислих си: Талантът ми не е ли достатъчен? Операцията на носа ще навреди и ще бъде скъпа. Освен това, как бих могла да се доверя на някого да направи точно това, което искам, и нищо повече?“, пише носителката на ЕГОТ. Тя допълва, че цялата процедура представлявала огромен риск и не е била сигурна какъв ще бъде крайният резултат.

Сара Полсън

Сара Полсън

Сара Полсън (вляво) с приятелката си. Снимка: Getty Images

Докато говори с близкия си приятел Педро Паскал в интервю от април тази година за списание Interview, Сара Полсън разкри своята гледна точка за остаряването по естествен начин. „Е, тъй като не слагам нищо в лицето си в този конкретен момент, предполагам, че всички знаят, че съм на 49 години. Ако има нещо, което бързо ще ме състари, това е връщането към театъра“, каза актрисата.

Тя е категорична, че не би легнала под ножа, независимо че множеството мимики, които прави на театралната сцена, ще оставят дълготраен отпечатък върху визията ѝ.

Дрю Баримор

Като става дума за самата нея, водещата на токшоу Дрю Баримор има твърда позиция срещу пластичната хирургия, въпреки че не изпитва критики към тези, които я избират.

„Не съм си правила подобрения и ще се поддържам по този начин толкова дълго, колкото е възможно. Нямам критики към тези, които си правят нещо. Но не виждам вероятност аз да прибягвам до тези методи“, каза актрисата. Тя допълни, че с нетърпение очаква да види как ще изглежда като стара кожена чанта в бъдеще.

Дрю Баримор

Снимка: БГНЕС

Колебанието на Баримор към козметичните процедури произтича до голяма степен от страха ѝ да не се пристрасти.

„Имам силно пристрастяваща личност, така че се притеснявам, че ако започна, няма да мога да спра. Това ме плаши, само заради собствения ми подход към нещата. Така че няма да правя промени“, казва още Баримор.

Паулина Порижкова

Паулина Порижкова на няколко пъти показа, че е привърженик на естествената красота и грациозното остаряване.

„Борбата с възрастта. Обратното стареене. Подмладяване. Против стареене. Нищо от това не е възможно. И все пак, ако търсите в интернет нещо относно стареенето, това е, което ще получите. Хапчета, отвари и тренировки за борба с процеса. Знаете какъв е единственият начин да спреш стареенето, нали?“, написа бившият супермодел в социалните мрежи под снимка по бикини.

Паулина Порижкова

Снимка: БГНЕС

Порижкова допълни, че иска да извлече най-доброто от това, което ѝ е дадено. Стреми се да освети тъмните ъгли на срама, който се трупа върху жените, които се осмеляват да остаряват. „Не мога да променя света сама, но ако чувствате същото, тук в Instagram има невероятни жени, от които се вдъхновявам всеки ден. Има още много и вдъхновенията са най-различни, но аз засега просто избирам онези, които приемат остаряването и го правят красиво“, пише още моделката.

Ема Томпсън

Ема Томпсън беше откровена за мнението си за пластичната хирургия през 2014 година.

„Това е лудост. Това не е нормално нещо и културата, която създадохме, която казва, че е нормално, не е нормална. Защо хората искат от други хора да ги разрежат и да поставят неща в тялото им? Какво е това, което правим със себе си?“, пита актрисата.

Ема Томпсън

Снимка: БГНЕС

Носителката на „Оскар“ добави, че се тревожи за това как козметичната хирургия ще се отрази на бъдещето на обществото. „Тя е хронично нездравословна и има много сериозна страна на всичко това, защото ще се окажем с този вид „супер култура“, която ще внуши на младите хора, момичета и момчета, че това изглежда нормално, а не е“, казва още Томпсън.

Тя подкрепи думите си и в началото на 2022 година, когато каза, че смята този феномен за „форма на колективна психоза“. 

Мерил Стрийп

Мерил Стрийп категорично е против пластичната хирургия, след като видя, че тя се проваля за твърде много нейни връстници.

„Когато го виждам в хората, които срещам, това е като прекъсване на комуникацията с тях. Това е като флаг пред погледа, а това за един актьор е като да носиш воал – не е хубаво нещо“, казва Стрийп през 2009 година.

Мерил Стрийп,

Снимка: БГНЕС

Година по-рано тя разказа за значението на възприемането на „подаръка“ на стареенето, разкривайки че много мъже от филмовата индустрия също са минали през пластичната хирургия.

„Просто не го разбирам. Трябва да приемеш остаряването. Животът е ценен и когато си загубил много хора, разбираш, че всеки ден е подарък“, казва още носителката на „Оскар“.

Джулиан Мур

„Мразя да осъждам хората, че си слагат ботокс, но не вярвам, че това ги кара да изглеждат по-добре“, казва Джулиан Мур пред списание Allure през 2010 година. „Мисля, че просто ги кара да изглеждат така, сякаш са направили нещо на лицето си. Когато погледнете някого, чието лице е променено по някакъв начин, просто изглежда странно“.

Джулиан Мур,

Снимка: Getty Images

По-късно носителката на „Оскар“ говори за фразата „да остарееш грациозно“, казвайки че процесът не е положително или отрицателно нещо, а просто ход на времето. „Това е част от човешкото състояние, така че защо винаги говорим за него, сякаш го контролираме? Как да продължим да се развиваме? Как да се ориентираме в живота, за да имаме още по-дълбоки преживявания? Това трябва да бъде остаряването“, категорична е Мур.

Хали Бери

Хали Бери,

Снимка: Getty Images

Хали Бери признава, че да бъдеш актриса е свързано с много „натиск“ да се подложиш на пластична хирургия, но е категорична, че отстоява позицията си, когато става въпрос за рязане и поставяне на ботокс. Тя сравнява тази тенденция с наркотиците, защото всеки се опитва да ти пробута процедура и да ти я промотира като най-доброто нещо за теб. Тогава Бери си напомня вътрешно, че красотата не е въпрос на физическо състояние, а на духовно. Тя допълва, че остаряването ще се случи на всеки от нас, така че няма защо да бягаме от него.

„Просто искам винаги да приличам на себе си, дори това да е моя по-стара версия. Мисля, че когато правиш твърде много от тези козметични неща, ставаш някой друг“, допълва актрисата.

Салма Хайек

„Без хирургически корекции. Без ботокс“, каза Салма Хайек пред InStyle през 2010 година, потвърждавайки, че никога не е избирала козметична хирургия.

Тя допълва „Мисля, че е ужасно, тези момичета в края на 20-те си години да си инжектират лицата и устните. Едно ми каза, че ако убие сега мускулите си, никога няма да получи бръчки. Можете ли да си представите?“.

Салма Хайек;

Снимка: Getty Images

Актрисата разкри своята тайна за красота през 2015 година. „Използвам съставка, наречена дървесна мимоза, която се използва в Мексико при изгаряния, защото напълно регенерира кожата“, казва тя пред Elle.

Джулия Робъртс

„Жалко е, че живеем в толкова паникьосано, дисморфично общество, в което жените дори не си дават шанс да видят как ще изглеждат като възрастни“, каза Джулия Робъртс пред Elle през август 2010 година. „Искам да имам идея как ще изглеждам след време, искам децата ми да знаят кога съм ядосана, кога съм объркана. Лицето ви разказва история... и това не трябва да е история за пътуването ви до лекарския кабинет“.

Джулия Робъртс

Снимка: БГНЕС

През 2014 година актрисата каза пред списание You, че нейните антихирургични възгледи са рядкост в бизнеса. „Според холивудските стандарти, предполагам, че вече съм поела голям риск, като не съм имала лифтинг на лицето“, категорична е Робъртс.

Кейт Уинслет

Кейт Уинслет;

Снимка: Getty Images

Кейт Уинслет не се срамува от твърдите си възгледи срещу хирургията. „Това противоречи на морала ми, на начина, по който родителите ми са ме възпитали, и на това, което смятам за естествена красота. Никога няма да се предам“, казва тя пред The Telegraph през август 2011 година.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари