Скрита камера за Дейвид Бекъм спретна телевизионно шоу. Футболистът бе извикан да види финалния вариант на негова статуя, която да бъде издигната в Лос Анджелис, но не предполагаше, че ще му спретнат номер.

Автор на шегата е водещият на популярно вечерно шоу Джеймс Кордън, който е близък приятел на Бекъм. Той наема актьори, вика и представители на бившия клуб на мъжа на Виктория – „Лос Анджелис Галакси“.

Дейвид сподели видео от скритата камера с текста: „Още се смея“. Там фен го поздравява за онова, което е постигнал за „Манчестър Сити“.

Когато му показват статуята, той е видимо разочарован, дори шокиран от несъразмернитеѝ форми, но от възпитание не казва нищо. После обаче се осъзнава и коментира, че не би искал да сложат такова нещо. „Ще дойдат родителите ми, жена ми, децата ми, не може да гледат това“, категоричен е той.

След като Дейвид Бекъм казва, че статуята не му харесва, един от присъстващите я бута и тя се чупи. После всички избухват в смях и съобщават на спортиста, че се майтапят с него.

Няколко дни по-късно истинската статуя на футболиста бе поставена пред стадиона на „Лос Анджелис Галакси“.