Пилотът на кралското семейство на Великобритания напуснал работа, тъй като не искал да прави редовни полети за да носи закуската на херцогинята на Съсекс, съобщава източник пред Radar Online.

Пилотът е работил за кралското семейство от няколко години, но се уморил от постоянните полети заради Маркъл. Източникът добавил пред изданието, че пилотът е третиран като „летяща доставка за храна“.

В момента му търсят заместник и според съобщението за обява на работата, публикувано в отдел „Кралско семейство“, заплатата е 105 хиляди долара годишно.

От човека, който ще заеме длъжността се изискват следните умения: Планиране и изпълнение на полети на кралския хеликоптер, изпълнения на кралски семейни задачи и други административни задачи.

Напусналият пилот е четвъртият придворен, който си тръгна от кралски пост, поради сложния характер на Меган Маркъл. Сред служителите, които се отказват от работа е Саманта Коен, която именно помогна на Меган в първите й стъпки като годеница, а по-късно и като съпруга на принц Хари. Коен е била 17 години в двореца, но е решила да си тръгне след раждането на бебето. Още една служителка не издържала на напрежението и изискванията на бившата актриса и също се отказа от поста си.

След сватбата Хари специално инструктирал персонала да прави всичко, което Меган поиска. Неговата баба обаче не е доволна от разточителното поведение на новия член на кралското семейство и имат доста разнопосочни виждания и по възпитанието на чаканото бебе. През април кралицата на Великобритания Елизабет Втора забрани на Меган да носи бижута от колекцията ѝ.