IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кралският протокол, който невинаги понася на Меган и Хари. Кога го нарушават?

9 октомври 2019 12 30

Американката стана любимка на кралицата

Reuters

Строгият протокол, който има британското кралско семейство, ограничава до някаква степен неговите членове. Въпреки забраните, през годините самата Елизабет Втора показва, че може да се избяга от етикета.

По принцип кралските особи не бива да бъдат докосвани от хора и да се смесват с тълпата. От изявите на кралицата, на Меган и Хари, както и на Уилям и Кейт, се вижда, че те много често отиват сред хората и подават ръка за поздрав. Двамата братя и техните съпруги дори обичат да разговарят с почитателите си, макар и от известно разстояние.

След като се сгоди за Хари, Меган Маркъл трябваше да спре да използва социалните мрежи, да се научи да говори с британски акцент, както и да промени начина си на обличане. Тя бе нагърбена с доста ангажименти, като дори работи до последно бременна, с което се издигна в очите на своя любим.

Ето няколко правила на кралския двор, от които херцогът и херцогинята на Съсекс често бягат:

Хари

Reuters

Без показване на чувства на обществено място

Поведението на кралските особи винаги трябва да е по-обрано, когато те са на публично място. Двойките не бива да интимничат прекалено много пред камерите. Още с годежа си обаче Хари и Меган показаха, че няма да спазват тази забрана. Двамата се държаха за ръце и се прегръщаха пред обективите, като си личеше, че между тях има силни чувства. Повече от година след това, двамата не се притесняват да се целунат пред публика или прегърнат, въпреки протокола.

Изчакай да ти отворят вратата

Дали неволно или не, Меган първа пренебрегна забраната. Като дама от кралското семейство, тя трябва да оставя да ѝ кавалерстват, като отварянето на вратата на колата или стаята, в която влиза, не е нейна работа. Въпреки това, херцогинята бе уловена да слиза от возилото сама. По-късно съпругът ѝ направи същото.

хари

Reuters

Ако си на по-ниско място в семейството, не върви пръв

Както се досещате, когато цялото семейство се събира на определено събитие, винаги кралицата върви напред, а останалите я следват според титлата, която имат. Що се отнася до принц Хари и Меган, двамата невинаги спазват това правило. Понякога младата майка върви преди съпруга си, нищо че той има кралско потекло. Най-вероятно и по-малкият брат на принц Уилям не иска да прави такова разделение.

Хари

Reuters

Лични поздрави в Instagram

По принцип Меган, съпругът ѝ, както и други членове на кралското семейство, не може да имат лични профили в социалните мрежи и да ги използват, за да изразяват лично мнение в тях. Тази забрана също претърпя известно изменение след като Хари се ожени. Преди това от екипа на Елизабет Втора съобщаваха новини за него и брат му в един общ профил в Instagram. По-късно обаче херцозите на Съсекс поискаха да се отделят.

6 неща, които Елизабет II никога не е правила

По случай рождения ден на принц Джордж, Хари и Меган му честитиха в социалната мрежа, като самият поздрав сякаш бе писан лично от Маркъл. Вътре не бе написано пълното му име, което ядоса много почитатели на британското кралско семейство.

Чорапогащник за дамите

Ако разгледате по-подробно снимки на кралицата, ще видите, че тя винаги носи чорапогащник, независимо от времето. Той е задължителна част от гардероба на дамите от семейството и е признак на лошо възпитание, ако липсва. Това не важи за Меган, която показа, че е над протокола и в повечето случаи носи любимите си високи токчета на бос крак.

Подобно на забраната с чорапогащника, херцогинята на Съсекс не спазва и задължителното условие за дължината на полите и роклите, които носи. Тя няколко пъти се появява с по-къси, за ужас на своите нови роднини.

Модните визии на Меган Маркъл в Африка

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари