IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меган Маркъл съди британските таблоиди, Хари се страхува

2 октомври 2019 11 00

Принцът: Вече преживях с майка ми този тормоз!

Снимка: Reuters

Откакто стана част от кралското семейство Меган Маркъл е под постоянно наблюдение от британските и световните медии. Всяка нейна крачка се следи внимателно и действията ѝ винаги са подложени на критика.

Феновете на кралската фамилия много добре знаят какво влияние оказват журналистите на част от семейството. Принцеса Даяна беше подложена на огромен тормоз от страна на папараците година преди да загине. Официалната версия за смъртта ѝ е висока скорост на автомобила, с който Даяна се е опитвала да избяга от поредната доза репортери.

Сега, принц Хари взима нещата в свои ръце и се обръща директно към тези, които нарушават личното пространство на семейството му. Вчера той обяви, че съпругата му Меган Маркъл ще съди таблоидите, които пишат неверни неща за нея.

„Като двойка ние вярваме в свободата на медиите и тяхната обективност и честност, свързани с отразяването на събития. За съжаление, съпругата ми се превърна в една от жертвите на британската таблоидна преса, която напада хора без да мисли за последствията“, се казва в съобщението на принца.

Той добавя, че Меган много пъти е била цитирана неточно, както и че е тормозена всеки ден от някои медии. Ситуацията се е влошила след като тя обяви, че е бременна с първото дете на двойката – Арчи. 

Маркъл е подала иск в съда срещу компанията Associated Newspapers, която притежава вестниците Daily Mail и Mail on Sunday. Обвинението е, че медиите са публикували неща, които са твърде лични и подронват авторитета на херцогинята.

През февруари, Mail on Sunday публикуваха част от писмо, което се предполага, че е било изпратено до Меган от баща ѝ. Тогава, говорител на херцогинята заяви, че с тази си публикация, медиите разпространяват неверни истории, които целят да разклатят самочувствието както на херцогинята, така и на съпруга ѝ. 

„Най-големият ми страх е историята да не се повтори. Виждал съм какво се случва, когато човек, когото обичам е тормозен до такава степен, че хората вече не гледат на него като на истински човек. Изгубих майка си и сега гледам как съпругата ми пада жертва на същите сили“, завършва принц Хари.

В момента двамата са на 10-дневно посещение в Южна Африка, където обсъждат теми като правата на жените, борбата с бедността и глада. С тях е и малкият им син Арчи, който направи първото си пътуване извън границите на Великобритания. 

Меган и Хари на кралско пътуване, Арчи напусна Острова за първи път

Меган и Хари – кралски особи или знаменитости?

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари