IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кейти Пери се съди с... Кейти Пери

1 ноември 2019 11 05

Борбата ще е между певицата и австралийска дизайнерка

Снимка: Reuters

Това се казва интересно дело. В съда една срещу друга ще се изправят Кейти Пери и Кейти Пери. И ако все още мислите, че това е някакъв трик за набиране на популярност, ви уверяваме, че искът е съвсем истински.

Просто става дума за дублиране на имената. От едната страна на скамейката ще застане известната певица Кейти Пери, а от другата – австралийска дизайнерка, която носи същото име. И тук става още по-интересно. Делото е заведено не от американската звезда, а от нейната съименничка.

Кейти Пери

Снимка: Reuters

Причината – неправомерно използване на търговската ѝ марка. Това обаче не е единственият път, в който двете дами влизат в съдебни битки. Те се съдят отново през 2009 година, когато ролите са обърнати и тогава певицата пуска иск срещу дизайнерката.

Проблемът е в това, че американската Кейти Пери също има модна линия, която пуска със своето име. Дрехите се разпространяват и в Австралия, където оперира дизайнерката Кейти Пери. Тя основава бранда си през 2006 година, а две години по-късно го регистрира и като търговска марка.

„Приятелите ми ме предупредиха да не тръгвам на дело срещу известна личност, но аз искам да дам пример на децата си“, заявява пред Daily Mail дизайнерката. Тя описва битката между двете като тази между Давид и Голиат заради разликата в известността.

Кейти Пери

Снимка: Reuters

Това е второ дело за нарушаване на авторски права, което е заведено срещу американската изпълнителка Кейти Пери. Тя беше осъдена да плати 550 хиляди долара на рапъра Flame, защото е копирала негова песен.

Кейти Пери бави сватбата нарочно

И докато през 2009 година, Кейти Пери се е изправила срещу Кейти Пери, то съдът този път ще има по-лека задача. Австралийската дизайнерка вече е завела делото си с фамилията на съпруга си и искът е подаден от Кейти Тейлър.

Кой ще излезе победител от тази битка, предстои да разберем.

Кейти Пери и Орландо Блум планират сватба в Дисниленд

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари