IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бащата на Джиджи и Бела Хадид обяви банкрут

3 декември 2019 14 40

Мохамед Хадид се намира в трудно положение

Снимка: Reuters

Мохамед Хадид може да не е известен, но дъщерите му със сигурност са. Джиджи и Бела Хадид са едни от най-популярните момичета в модния свят и техните стъпки се следят много внимателно както на подиума, така и извън него. Двете често бяха едни от ангелите на Victoria's Secret и имат множество договори с популярни дизайнери.

Сега обаче в центъра на вниманието попада бащата на момичетата – Мохамед Хадид. От години той води съдебни битки заради построяването на имението си, което е известно още като „Звездния кораб“. Цената му възлиза на 100 млн. долара, но според съда, то представлява опасност за живота на съседите.

Според съдия Крейг Карлан, „ако тази сграда се срути, ще повлече част от квартала със себе си“. Строежът на имението е започнал още през 2011 година, но постепенно започва да струва много повече отколкото Хадид е смятал да отдели. В допълнение към това, съдебните дела, които води, още повече влошават положението му. 

Затова, точно преди Деня на благодарността, бащата на Бела и Джиджи Хадид е обявил банкрут на своята фирма. Според списание „People“, Мохамед дължи близо 714 хиляди долара на различни компании, свързани с построяването, обзавеждането и поправянето на къщата. 

Според TMZ, ако Хадид няма финансовата възможност да плати за разрушаването на имота си, всичките 5 млн. долара ще трябва да бъдат поети от местните жители. Мохамед твърди, че къщата му е напълно безопасна. „Не е мръднала дори и милиметър. Никога не е представлявала каквато и да е опасност за съседите“, казва той пред TMZ през ноември. 

През 2015 година, бащата на Бела и Джиджи Хадид беше обвинен, че не притежава нужните документи за строеж, както и документ, че имотът му е обезопасен. Мохамед отрича обвиненията, но през 2017 година е осъден да плати глоба и да положи общественополезен труд. 

Джиджи Хадид: Палестинските корени обогатиха живота ми

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари