IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Елтън Джон и Крис Хемсуърт даряват по 1 млн. за Австралия

8 януари 2020 10 50

Актьорът е родом от Мелбърн

Снимка: БГНЕС

Пожарите в Австралия продължават да унищожават гори и домове, както и да тровят въздуха в цялата страна. Досега се съобщава за близо 20 загинали, половин милиард животни са изчезнали, а близо 6 млн. хектара гориста местност е изпепелена. Трагедията предизвика вълна от съчувствие от света, а много от известните личности отделиха солидна сума, която да изпратят към континента.

Към тази група също се включиха Елтън Джон и Крис Хемсуърт. Двамата обявиха, че ще дарят по един милион долара, за да помогнат на пожарникарите и доброволците, които се борят с огъня. Музикантът обяви решението си по време на концерт в Сидни и публиката посрещна новината с бурни овации.

„Всички трябва да сме благодарни за работата, която пожарникарите вършат“, казва Джон на зрителите.

Той добавя, че някои от огнеборците са загинали в опит да спасят домовете в засегнатите райони. „И не на последно място, има животни, които са изгубили хабитата, а трагедията може да се сравнява с тази от библейските времена“.

Актьорът Крис Хемсуърт, който е роден в Мелбърн, сподели дарението със своите последователи в социалните мрежи. Освен това той подканва всички фенове да се включат в различни благотворителни акции и също да допринесат с нещо за справянето с трагедията. Той остави и няколко линка към различни организации, в които феновете му могат да се включат.  

"Всяко пени е от значение и затова може да се включите с колкото средства пожелаете", обяви Хемсуърт.

Даренията на Елтън Джон и Крис Хемсуърт идват след като вълна от известни личности започнаха да набират средства в помощ на Австралия. Никол Кидман, чийто дом също може да попадне сред застрашените, Пинк, Хю Джакмън, Ръсел Кроу и още много други обявиха, че се включват в различни организации, които подпомагат пожарникарите и доброволците в страната.

Наградите „Златен глобус“, които се проведоха на 5 януари, също бяха използвани като трибуна, за да се обърне общественото внимание към Австралия. 

Домът на Кидман заплашен от пожар, дарява половин милион

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари