fallback

Как да приготвите: Мокачино с канела и какао

25 March 2020 17:30

За един по-различен следобед с половинката

Втора седмица у дома. Сигурно ви е омръзнало да се разхождате от стая в стая, а кафето е най-верният ви другар, с който се фокусирате над работата си за деня. Може би ви се иска да идете в любимото си заведение и да изпиете едно страхотно капучино или мокачино, но в момента това е невъзможно, защото е по-добре да си останете #ОтговорниВкъщи.

Това, че не можете да поприказвате с приятелки в кафетерията до офиса, не значи, че не можете да си приготвите една по-засукана топла напитка у дома.

Днес ви представяме рецептата за мокачино с канела и какао, с което може да изненадате половинката си и да прекарате един по-различен следобед заедно.

Необходими съставки:

– 1 с. л. захар; – 1 с. л. какао; – 2 ч. ч. кафе; – 2 ч. ч. прясно мляко; – канела на прах; – сметана.

Как да приготвите мокачиното?

Първо приготвяте две стандартни чаши от кафето, с което разполагате в момента. После ги изсипвате в малка тенджерка или друг подходящ съд.

Втората стъпка е към кафето да добавите прясното мляко, какаото, захарта и канелата.

Добре е да ползвате обезмаслено мляко, но все пак, в условия на изолация, ще стане и с обикновено.

Разбъркайте добре всичко с лъжица и оставете сместа да къкри на слаб котлон за около 3-4 минути.

След като сте отместили съда, разбърквате с миксер, което ще придаде по-добър вкус на мокачиното ви.

Налейте получената течност в две отделни чаши (за предпочитане стъклени) и гарнирайте отгоре със сметана. Накрая поръсете с малко канела.

Надяваме се, че рецептата ще ви хареса и ще повдигне духа ви в този мрачен пролетен ден.

Автор на статията:
Ваня Гъркова
Сподели
мокачино рецепти за топли напитки рецепта за мокачино мокачино с канела и какао
1 коментара
fallback