IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да приготвим яйца бенедикт?

26 май 2020 17 40

Сервират се със сос „Холандез“

IStockphoto

Обичате ли да похапвате яйца? Ако ви е омръзнало да ги правите варени или на омлет, може да изпробвате една американска рецепта, при която те се поднасят върху препечен хляб, при това с вкусен сос.

Яйцата „Бенедикт“ са идеални за закуска. Те зареждат организма с необходимото количество протеини и му дават енергия за деня. Могат да се комбинират и със салата, с което минават за здравословен и засищащ обяд.

Ето какви продукти са ви необходими:

– 2 яйца;
– 3-4 парчета бекон;
– 2 филии хляб или кръгло домашно хлебче.

За соса „Холандез“:

– 4 жълтъка;
– 1 малък пакет краве масло;
– сок от половин лимон;
– 1 супена лъжица оцет;
– сол и черен пипер на вкус.

Как да приготвите яйца бенедикт?

Първо трябва да приготвите сос „Холандез“. За целта разбийте жълтъците с телена четка, докато побелеят. Загрейте кубчето масло в тиган и ако има пяна, отстранете я. Внимавайте да не го препържите твърде много.

Бъркайте жълтъците, като добавяте към тях маслото на тънка струя. След като се получи хомогенна смес, слагате още сока от половин лимон, както и подправките.

Яйцата се сервират с полят отгоре сос, който трябва да е горещ. Ако изстине, го разтопете на водна баня, като бъркате енергично.

Тъй като в оригиналната рецепта яйцата са поширани, вие също трябва да направите такива. А те стават точно по начина, по който ги приготвяте „по панагюрски“, просто не се заливат с мляко и червен пипер. След като водата заври, добавят една супена лъжица оцет и бъркате с лъжица. Във „водовъртежа“ на водата пускате едно по едно яйцата и „забулвате“ с лъжицата. След няколко минути ги извадете с решетъчна лъжица, за да не ги преварите.

Яйцата по бенедиктински се поставят върху английски мъфини, но вие преспокойно може да ги замените с обикновени филийки хляб или една кръгла питка, която да разрежете на две.

Запържвате парченцата бекон в тигана и ги поставяте върху хляба, накрая слагате отгоре по едно поширано яйце и поливате с малко сос „Холандез“. Ако обичате магданоз, може да поръсите с него.

Пробвайте рецептата, да ви е сладко! Всички продукти за нея ще намерите ТУК.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари