Търсите ли великденски рецепти? Може би вече сте готови с празничното меню. Всички знаем, че на трапезата трябва да има агнешко, а наред с него може да приготвите вкусна зелена салата с краставици, украсена с яйца. Но какво да правите с твърде многото останали сварени на другия ден?
Вместо да намачквате яйцата и да ги овкусявате с майонеза, както често правите, ви предлагаме да опитате нещо друго. Изпробвайте така наречената „въздушна салата“. Тя е много лека и приятна, чудесна за семейния обяд или вечеря след Великден.
Съчетанието между картофи, моркови и яйца е добре познато на някои от вас. Но нека покажем на другите колко е вкусно, с днешната ни идея.
Великденски рецепти – как да приготвите картофена салата с яйца?
Необходими продукти:
- 1 кг картофи; - 5 броя сварени яйца; - 200 г майонеза; - 4 супени лъжици кисело мляко; - бурканче кисели краставички; - 3 броя моркови; - 1/2 ч. ч. настърган кашкавал.
IStock
Това е една от най-лесните великденски рецепти. Продуктите всеки ги има в хладилника си. А количествата са такива, защото на празника винаги имаме гости и масите са отрупани. Яйцата са сварени за Великден, за целта трябва да направите същото и с картофите. И да ги оставите настрани да изстинат. Отделно направете това и с морковите.
Взимате картофите и морковите и ги настъргвате на отделни места. На ренде минавате морковите, киселите краставички и кашкавала.
Салатата се състои от няколко цветни пласта. За целта взимате по-висока стъклена купа, че да се виждат. И редите продуктите един по един. Но измежду тях да има от майонезата и киселото мляко, овкусени с малко сол.
Пластовете трябва да са в следната последователност:
- картофи; - моркови; - краставички; - млечен сос; - яйца; - малко кашкавал.
Така редите, като накрая трябва да завършите с млечния сос, върху който да доукрасите с кашкавал и нарязани сварени яйца. Ако желаете, може да добавите и още нещо.
Да ви е сладко!