IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лесна пица с Наан

13 юни 2012 15 10

Традиционен индийски хляб в италианската кухня

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Една лесна рецепта от онези, които можете да сготвите с каквото намерите в хладилника. Всички продукти са заменяеми с нещо друго, освен може би хлябът наан. Той е плосък печен на фурна хляб, много подобен на по-популярната у нас арабска питка. Разпространен е силно в западна, централна и южна Азия, а с големия поток индийски емигранти достига и до други краища на света – арабските страни от Персийския залив, Европа и Северна Америка.

Понякога наанът се приготвя със стафиди и подправки за повече вкус, но за тази рецепта е добре да изполвате дюс варианта и да го овкусите с останалите продукти за пицата.

Един от най-големите плюсове на тази рецепта е, че не се занимавате с месене и разточване на тесто и блатът ви е напълно сготвен още в началото. Наан хлябът, както и арабската питка, с която при желание може да го замените, издържат също така и дълго в хладилник или фризер и можете да разчитате винаги на тях за бърза и лесна храна.

Ето и продуктите за този вариант на рецептата:

Наан – 1 хляб за 1 пица;

Сос Маринара от буркан;

Маслини, каквито и колкото обичате;

Сос песто от буркан;

Печени зеленчуци – чери домати, гъби, тиквички;

Нарязано сирене моцарела;

Зехтин;

Сол и пипер;

Следват няколко предложения за други добавки:

Салам Пеперони;

Италиански наденички;

Нарязани и печени камби – червени, зелени и жълти;

Бекон;

Тънко нарязан на шайби червен лук;

Натрошено сирене;

Рукола или спанак;

Настъргано сирене Пармезан;

 

Начин на приготвяне:

Нарежете зеленчуците на шайби, наредете ги в тавичка, поръсете ги със зехтин, сол и пипер.

  

Снимка: thepioneerwoman.com

Запечете ги на умерена фурна, докато променят цвят и форма.

Снимка: thepioneerwoman.com

Чери доматите може да са разрязани на половинки, а ако разполагате с комбинация от червени и жълти такива, пицата ви ще стане още по-пъстра.

Снимка: thepioneerwoman.com

Гъбите е добре да са на по-дебели резени, тъй като след запичането може да се стопят.

Снимка: thepioneerwoman.com

С тиквичките положението е точно обратното - колкото по-тънко са нарязани, толкова по-добре.

Снимка: thepioneerwoman.com

Сега вече всички продукти за готови за нареждане върху пицата. Тук вложете творчество по ваш вкус.

Снимка: thepioneerwoman.com

За тази пица последователността е следната: намазвате хляба наан с Песто и Маринара, нареждате сиренето, а отгоре зеленчуците и маслините. Ако имате Пармезан, то той се слага най-отгоре върху всичко останало.

Снимка: thepioneerwoman.com

След като сте доволни от творението си, слагате пицата във фурната за съвсем кратко - колкото да се стопи сиренето. E Voila! Бързо, лесно и много вкусно!

КоментариКоментари

( преди 11 години )
Това нещо нито може да е пица, нито бих дори го пробвал.. много уважавам храната, която ям. Ако някой наистина нищо не може да готви и няма и кой да му сготви - нека да го пробва... всичко от буркана с някаква готова питка... бла
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
тото ( преди 11 години )
нищо общо с пицата няма. разни неща натрупани върху питка. Турлю-гювеч май трябваше да я кръстите тая рецепта
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
gooshoo ( преди 11 години )
Хлябът се продава в арабските магазини, които се напират в изобилие покрай пазара "Георги Кирков". Да не говорим, че във големите вериги магазини може да се намери какво ли не от цял свят. А какво ви пречи да опитате рецептата с тесто за пица например, ако толкова ви мързи да потърсите наан?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
angebu ( преди 11 години )
"Всички продукти са заменяеми с нещо друго, освен може би хлябът наан". Напълно безсмислена рецепта,след като едва ли ще намеря някъде тоя хляб.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар