fallback

Салата от паста и песто

24 April 2013 10:00

Колоритна рецепта за късен обяд

Снимка: thepioneerwoman.com

Пастата и пестото са добри приятели, които по-често се консумират във вид на топло ястие. Този път ви предлагаме да си направите от тях колоритна и хрупкава салата, идеална за по-късен обяд или за по-ранна вечеря.

Разликата в случая е, че тук са добавени вкусни свежи зеленчуци, а тестените изделия са охладени. Ето и повече за самата рецепта:

Необходими продукти:

1 пакет фузили;1/3 чаша песто;1/2 чаша настърган пармезан;1/2 чаша майонеза;1/2 чаша заквасена сметана;1/4 чаша мляко;1/2 чаена лъжичка сол;1/2 чаена лъжичка черен пипер;1 глава айсберг;1 чаша чери домати;1/2 чаша черни маслини;1 пакет моцарела;4 супени лъжици кедрови ядки (по желание).

Инструкции за приготвяне:

Сварете фузилите в подсолена вода според инструкциите върху опаковката.

Снимка: thepioneerwoman.com

След това ги прецедете и ги изплакнете със студена вода. Оставете ги настрана за малко, а след това им добавете 4 супени лъжици песто. Наръсете ги с пармезан, захлупете купата и я приберете в хладилника докато пастата се изстуди.

Снимка: thepioneerwoman.com

През това време си направете дресинга за салатата. Смесете заедно майонезата, заквасената сметана и млякото с останалата част от пестото.

Снимка: thepioneerwoman.com

Добавете сол и черен пипер на вкус.

Снимка: thepioneerwoman.com

След това нарежете зеленчуците и сиренето моцарела.

Снимка: thepioneerwoman.com

Ако решите да слагате на салата скъпите кедрови ядки, най-добре ги запържете малко на среден огън, докато покафенеят. Оставете ги настрана.

Снимка: thepioneerwoman.com

Извадете пастата и я покрийте първо с парченца от айсберг, после добавете щедър слой от дресинга. След това прибавете доматите чери, маслините и парченцата моцарела. Накрая полейте с останалия сос.

Снимка: thepioneerwoman.com

Преди да сервирате салатата я поръсете с кедровите ядки и още малко пармезан.

Автор на статията:
Teodora Dragoeva
Сподели
паста салата песто
0 коментара
fallback