Пастата и пестото са добри приятели, които по-често се консумират във вид на топло ястие. Този път ви предлагаме да си направите от тях колоритна и хрупкава салата, идеална за по-късен обяд или за по-ранна вечеря.
Разликата в случая е, че тук са добавени вкусни свежи зеленчуци, а тестените изделия са охладени. Ето и повече за самата рецепта:
Необходими продукти:
1 пакет фузили;1/3 чаша песто;1/2 чаша настърган пармезан;1/2 чаша майонеза;1/2 чаша заквасена сметана;1/4 чаша мляко;1/2 чаена лъжичка сол;1/2 чаена лъжичка черен пипер;1 глава айсберг;1 чаша чери домати;1/2 чаша черни маслини;1 пакет моцарела;4 супени лъжици кедрови ядки (по желание).
Инструкции за приготвяне:
Сварете фузилите в подсолена вода според инструкциите върху опаковката.
Снимка: thepioneerwoman.com
След това ги прецедете и ги изплакнете със студена вода. Оставете ги настрана за малко, а след това им добавете 4 супени лъжици песто. Наръсете ги с пармезан, захлупете купата и я приберете в хладилника докато пастата се изстуди.
Снимка: thepioneerwoman.com
През това време си направете дресинга за салатата. Смесете заедно майонезата, заквасената сметана и млякото с останалата част от пестото.
Снимка: thepioneerwoman.com
Добавете сол и черен пипер на вкус.
Снимка: thepioneerwoman.com
След това нарежете зеленчуците и сиренето моцарела.
Снимка: thepioneerwoman.com
Ако решите да слагате на салата скъпите кедрови ядки, най-добре ги запържете малко на среден огън, докато покафенеят. Оставете ги настрана.
Снимка: thepioneerwoman.com
Извадете пастата и я покрийте първо с парченца от айсберг, после добавете щедър слой от дресинга. След това прибавете доматите чери, маслините и парченцата моцарела. Накрая полейте с останалия сос.
Снимка: thepioneerwoman.com
Преди да сервирате салатата я поръсете с кедровите ядки и още малко пармезан.