IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Младите лесбийки пушат 10 пъти повече от хетеросексуалните момичета

4 май 2004 23 00

Младите лесбийки пушат 10 пъти повече от хетеросексуалните момичета

От всички тийнейджъри - лесбийките и бисексуално ориентираните момичета стават най-честа жертва на тютюнопушенето.

В сравнение с техните връстнички на възраст 12-17 години, по-разкрепостените девойчета пушат 10 пъти повече.

Според данните от изследване проведено в САЩ сред 16 000 тийнейджъри 4 от всеки 10 лесбийки признават, че пушат редовно. За сравнение сред хетеросексуалните процентът на пушачките е едва 6 на сто.

Друг изненадващ факт от изследването е, че лесбийките или бисексуалните момичета признават, че се поддават по-лесно на рекламните продукти предложени от тютюневите компании като шапки, раници, тишърти.

Според авторите на изследването високият процент на пушещите лесбийки е много учудващо явление. " Публичното опозоряване и отхвърлянето на хомосексуалността от семейството и приятелите създават една враждебна среда за този вид тийнейджъри. Суровата обкръжаваща среда ги прави по-възприемчиви към рекламните послания на цигарените компании".

Характерно за пушещите лесбийки е и тяхната висока зависимост към никотина, като случаите на запалване на цигара от време на време или само на купон са рядкост, показват още данните на изследването.

КоментариКоментари