IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ледената вода, климатикът и екзотичните страни

26 юни 2012 07 52

Това са опасностите на лятото

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Лятото е неспокойно време, твърди руският лекар Генадий Онищенко. През този период се променя структурата на храненето - хората преминават на плодове и зеленчуци, което е добре. Но в същото време забравяме, че термичната обработка на някои хранителни продукти е важна и ни пази от стомашни инфекции. Особено важно е да ядете сготвени ястия, когато се намирате на почивка.

Що се отнася до хората, които ще пътуват в чужбина, те трябва да знаят, че екзотичните дестинации крият опасности.

В Азия, например, върлуват редица болести, като се започне с холерата и се завърши с дизентерията. Ако имате стомашни проблеми, не посещавайте страни с горещ климат, светва руският учен.

Колкото до пиенето на студена вода, по-добре е тя да се замени с топъл чай. Прекомерните количества ледена вода влошават общото състояние на организма и могат да провокират гастрит и да доведат до дисбаланс на водно-солевата обмяна в организма.

Специалистът не препоръчва и честото използване на климатици, тъй те като нарушават работата на адаптационния механизъм на тялото. Тоест, възможни са преохлаждане и простуди. Другите неща, които е добре да се избягват през лятото са силното слънце и активният спорт.

Ако все пак се готвите да посетите екзотична държава, трябва да си направите задължителната ваксина срещу жълта треска, да се запасите с противомаларийни препарати, а ако ще пътуване из Европа имайте предвид, че случаите на зараза с морбили доста са се покачили в последната година.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари