IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ако сте честни, ще сте по-здрави

8 август 2012 14 55

Изричането на лъжи ни вреди

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Всички знаем, че лъжата създава дискомфорт и угризения, които се оказва са вредни за здравето. Ето, защо честността си остава най-добрата политика, тъй като е полезна за организма. Поне това са резултатите от американско изследване.

Авторите на проучването от университета "Нотр Дам" в Индиана са установили, че изричането на по-малко лъжи води до по-добро душевно и физическо здраве.

За целите на изследването, продължило десет седмици, 110 души били разделени на две групи. На участниците от първата група било препоръчано да престанат да изричат лъжи, докато на
тези от втората не били дадени никакви инструкции.

Направеният, след края на експеримента, анализ е показал, че изследваните лица от "честната група", които се ограничавали до три лъжи седмично, се радвали на по-добро душевно здраве, по-рядко са били тъжни или напрегнати и се чувствали по-добре физически.

Резултатите от проучването показват още, че хората, които се придържат към истината, имат по-добри взаимоотношения с околните и се справят по-добре в различни социални ситуации.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари